AAA

DRUšTVO | 24.11.2020 14:10 > 24.11 14:14

Gradjani predali peticiju Opštini od koje zahtevaju da izdvoji novac za lečenje Anike Manić

Peticija gradjana Gornjeg Milanovca, koji traže da se iz opštinskog budžeta izdvoji novac koji nedostaje za lečenje njihove dvogodišenje sugradjanke Anike Manić, predata je danas rukovodstvu opštine.

Peticiju je za četiri dana onlajn i na oko 220 punktova u gradu potpisalo 5.609 gradjana.
Predsednik Skupštine Gornjeg Milanovca Lazar Nikolić primio je grupu gradjana koji su pokrenuli peticiju i rekao da će opštinske službe razmotriti predlog i obavestiti ih o donetim odlukama.

"Skupština opštine je primila sa uvažavanjem inicijativu gradjana sa zahtevom za pomoć Aniki Manić. Svesni smo koliko je problem delikatan i uznemirujuć. Razmotrićemo mogućnosti opštinskih organa na koji način još može Opština da pomogne, a sve u skladu sa zakonom i u zakonski odredjenim rokovima", rekao je Nikolić novinarima.

Lokalna samouprava Gornjeg Milanovca je polovinom septembra iz tekuće budžetske rezerve izdvojila 100.000 dinara za lečenje Anike Manić, a jedan od odbornika lokalne Skupštine je za lečenje devojčice donirao svoju odborničku nadoknadu od 8.000 dinara.

Dvogodišnja Anika Manić iz Gornjeg Milanovca boluje od retke, progresivne bolesti "spinalne muskulatorne atrofije" i njeno stanje se svakodnevno pogoršava.

Za njeno izlečenje potrebno je 2,1 milion evra, a do sada je prikupjeno oko 1,3 miliona evra, slanjem SMS poruka i na brojnim humanitarnim akcijama u više gradova u Srbiji. Rok do kada njeni roditelji moraju da prikupe novac je sredina decembra, kako bi Anika primila terapiju početkom januara.

U peticiji se navodi da gradjanke i gradjani opštine Gornji Milanovac zahtevaju da opština u najkraćem roku, a najkasnije do 29. novembra, nadje način da obezbedi ostatak novca potrebnog za lečenje Anike Manić.

"Neka opštinska uprava osmisli pravno i ekonomski prihvatljiv način, neka ga sprovedu i neka uplate novac, jer mi možemo da proslavimo praznike i bez ukrasa po gradu i bez koncerta, možemo da sačekamo zatvoreni bazen još godinu dana, ako ga već nismo imali 30 godina, ali to dete nema više vremena", navodi se u peticiji gradjana Gornjeg Milanovca.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.