AAA

DRUšTVO | 24.11.2020 21:30 > 24.11 21:30

Prekrečeni grafiti mržnje u Novom Sadu na ulazu u zgradu gde živi Gruhonjić

Gradjani Novog Sada okupili su se večeras ispred zgrade u kojoj živi novinar Dinko Gruhonjići i prekrečili grafite mržnje koje su sinoć ispisale nepoznate osobe na fasadi zgrade i vratima ulaza u zgradu.

Oko stotinu Novosadjana i prijatelja Dinka Gruhonjića spontano se večeras okupilo ispred zgade i donelo četke i nekoliko kanti farbe kojom su prekrečili grafite.
Na ulazu u zgradu bile su poruke: "Pizdo ustaška ovo nije tvoj grad ni zemlja" i "Smrade konjušarski", uz koje je bio nacrtan "keltski krst" i "svastika" što su nacistički simboli, a uz to je bilo napisano i "Ratko Mladić srpski heroj".

Taj vandalski čin usledio nakon VOICE-ovog teksta pod naslovom "Novi Sad nacionalšovinistička palanka koja slavi genocid?" u kojem je analiziran problematičan sadržaj grafita koji se pojavljuju u Novom Sadu.

Vandalski čin osudile su danas mnoge opozicione stranke i pojedine nevladine organizacije, a reagovalo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine u kojem je Gruhonjić programski direktor. Mnogi od njihovih predstavnika i čanova večeras su učestvovali u krečenju grafita.

NDNV je slučaj prijavio nadležnom javnom tužilaštvu i policiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.