AAA

DRUšTVO | 25.11.2020 11:10 > 25.11 11:10

Vulin: Svi migranti imaju pravo na prihvatne centre, zabranjen boravak van kampa bez dozvole


 Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je danas da svi migranti u Srbiji imaju pravo da budu u prihvatnim centrima, a da će svako ko se kreće bez odgovarajuće saglasnosti naići na "odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova".

Kako je saopštilo ministarstvo, Vulin je nakon obilaska policijskih službenika koji su jutros u Subotici sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata rekao da je u vreme epidemije korona virusa potrebno čuvati zdravlje migranata kao i zdravlje srpskog stanovništva i ponovio da nijedan migrant ne može da bude van kampova bez odgovarajuće dozvole.
On je dodao da će im u prihvatilištima biti obezbedjena medicinska oprema i sve druge vrste zaštite.

"Srbija je humana, organizovana zemlja, ali Srbija je iznad svega zemlja u kojoj se poštuje zakon. Niko ne može da krši naš zakon, a da za to ne bude kažnjen i da za to ne naidje na odgovarajuću reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova. Pripadnici MUP-a će nastaviti da vode računa da naš svakodnevni život ni na koji način ne bude ugrožen, a ni posledica ove migrantske krize", naveo je Vulin.

On je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migrante Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.