AAA

DRUšTVO | 29.11.2020 12:15 > 29.11 13:00

Zbog iskliznuća voza izmene saobraćaja na pruzi Beograd - Niš

 Železnički saobraćaj izmedju Beograda i Niša odvija se prema izmenjenom režimu, jer je na delu pruge izmedju Bagrdana i Jagodine voz iskliznuo iz šina, saopštilo je danas preduzeće "Srbija voz".

Vozovi koji iz Beograd Centra za Niš polaze u 5.58, 13.16 i u 17.32 saobraćaće do Lapova, a vozovi koji iz Niša za Beograd Centar polaze u 6.39, 12.30 i u 17.20 ići će do stanice Jagodina.
Za putnike ovih vozova biće organizovan autobuski prevoz na relaciji Lapovo Jagodina Lapovo, dok za ostale lokalne vozove koji saobraćaju na pravcu Niš Beograd, neće biti organizovan autobuski prevoz, navedeo je u saopštenju.
Saobraćaj izmedju Bagrdana i Jagodine i dalje u prekidu

Železnički saobraćaj izmedju Bagrdana i Jagodine, na niškoj pruzi još je u prekidu, nakon što su sinoć u 19.30 iz sastava teretnog voza iskliznuli vagoni iz kojih je uočeno curenje sumporne kiseline.

Kako je navedeno u saopštenju zajednička železnička komisija Srbija Kargo i Infrastrukture železnice Srbije, utvrdila je da su se četiri vagon cisterne natovarene sumpornom kiselinom prevrnule na stranu, dok su četiri vagon cisterne iskliznule sa koloseka.

Vatrogasne jedinice sve vreme obezbedjuju mesto udesa, a železničke stručne službe pristupile su saniranju posledica kako bi obezbedile normalizaciju železničkog saobraćaja.

Vagon cisterne su vlasništvo kompanije Eliksir Šabac i tokom dana se očekuje da i njihove stručne službe stignu na mesto iskliznuća.

Dok kolosek ne bude saniran biće promenjena organizacija putničkog železničkog saobraćaja na niškoj pruzi, navedeno je u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.