AAA

DRUšTVO | 03.12.2020 18:45 > 03.12 19:48

Gradjanske inicijative: Novac za proslavu Nove godine u Zrenjaninu preusmeri za pomoć bolesnoj deci

Gradjanske inicijative "Stop kafileriji" i "Tate za Decu" uputile su danas otvoreno pismo gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri i predsedniku Skupštine grada Čedomiru Janjiću kojim traže da se novac predvidjen za proslavu Nove godine preusmeri za lečenje bolesne dece.

Zatražili su i da u te svrhe bude preusmeren novac koji gradska vlast tokom godine nije potrošila na promocije i manifestacije, poput Dana piva.

Podsetili su da je peticiju "Da slavimo živote dece" potpisalo više od 50.000 gradjana Srbije i pozvali Zrenjanince da se pridruže akciji kojom se od lokalnih vlasti širom zemlje traži da sredstva planirana za proslavu Nove godine, preusmere za lečenje bolesne dece.

"Nema mesta ni sjaju, ni prolećnom kičeraju. Pare odmah prosledite bolesnoj deci", navele su inicijative u pismu.

Kako su naveli, 2020. godinu obeležio je strah od bolesti, strah od smrti i strah za sigurnost najdražih, a gradjani su dane provodili unutar četiri zida čuvajući sebe i svoje voljene.

"Sad odbrojavamo dane do kraja godine da ovaj strašan period pošaljemo u nepovrat. Često zaboravljamo da postoji i ono užasno odbrojavanje koje vodi na stranu suprotnu od života. Podsete nas molbe nepoznatih na fejsbuku, strašni tekstovi u novinama, svedočanstva nesrećnih", navodi se u pismu.

Ocenili su da su neizvesnost i nesreća prizvale ljudskost medju ljude da se zajedno izbore za živote za koje znaju da postoji lek, posebno kada se poziv za pomoć odnosi na neko bolesno dete.

"U Zrenjaninu ove godine nije bilo slavlja. I retko kome je do slavlja. Ili smo bolesni, ili nam je neko drag bolestan. Od novogodišnjeg radovanja nema ništa. Nije bilo ni Dana piva, ni drugih velikih manifestacija", navodi se u pismu kojim se traži da novac namenjen za proslavu preusmere za lečenje dece.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.