AAA

DRUšTVO | 13.01.2021 10:40 > 13.01 11:08

CarGo i manastir Hilandar poklonili 1.300 paketića deci iz ugroženih područja


Kompanija CarGo Technologies i Udruženje gradjana CarGo, objavili su danas da su, u saradnji sa manastirom Hilandar, donirali 1.300 novogodišnjih paketića deci slabijeg materijalog statusa iz ugroženih područja.

Paketići su podeljeni deci u osnovnim školama u Medvedji, Preševu, Bujanovcu, a dostavljeni su i deci na Kosovu i u Hrvatskoj.

"Želeli smo da paketićima obradujemo decu i pokažemo im da neko misli na njih i nakon praznika. Mi ovim dajemo ne samo paketiće, već i deo svog srca. Dovoljna nam je njihova iskrena sreća u očima", rekao je predsednik Udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić.

Poverenik manastira Hilandar Miloš Stojković istakao je da su CarGo i Hilandar postali pravi saveznici u humanitarnim misijama za decu.

"Uz ovako dobre ljude kao što su u udruženju CarGo, možemo da nastavimo humanu misiju manastira Hiilandar u Srbiji. Hilandar neće zaustaviti svoju misiju, bez obzira na ovu pošast koja nas je zadesila", rekao je Stojković.

On je podsetio i da je CarGo nedavno donirao 1,6 miliona dinara za izgradnju Kampa prijateljstva u Sijarinskoj banji koji će imati smeštajne kapacitete za 200 dece iz ugroženih područja i čija gradnja je u toku.

Predsednik opštine Medvedja Nebojša Arsić uručio je zahvalnicu udruženju i kompaniji CarGo i manastiru Hilandar za pomoć i brigu o deci te opštine.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.