AAA

DRUšTVO | 20.01.2021 15:25 > 20.01 15:33

UNS: Razgovori sa kandidatima za generalnog direktora RTS-a sledeće nedelje

Upravni odbor Radio-televizije Srbije (RTS) zakazao je za sledeću nedelju razgovore sa kandidatima za generalnog direktora te medijske kuće, potvrdio je danas za Udruženje novinara Srbije (UNS) predsednik Upravnog odbora RTS-a Vladimir Vuletić.

Kako je saopštio UNS, Vuletić je rekao da će se kandidati za generalnog direktora Javnog servisa sa članovima tog tela sastati na sednicama koje su predvidjene za 26. i 28. januar, a da će zatim u zakonskom roku biti odlučeno ko će biti prvi čovek te medijske kuće.
"Svaki kandidat na sednici Upravnog odbora RTS-a ima na raspolaganju deset minuta za izlaganje svog programa i razvoja RTS-a za mandatni period, sa razradom po godinama, piše u Pravilniku o izboru imenovanih lica, u kojem se dodaje da kandidati, potom, odgovaraju na pitanja članova Upravnog odbora najduže 20 minuta", preneo je UNS.

Upravni odbor RTS-a je 21. decembra prošle godine konstatovao da od 17 pristiglih prijava, njih 14 ispunjavaju uslove konkursa za generalnog direktora RTS-a.

Većina kandidata koji su prošli konkurs dolaze upravo iz Javnog servisa.

To telo treba da na zatvorenoj sednici u roku od 45 dana od otvaranja prijava, odnosno početkom februara, odluči ko će biti na čelu RTS-a.

Medju kandidatima za generalnog direktora RTS-a su Dragan Bujošević, dugogodišnji generalni sekretar te medijske kuće Stanislav Veljković, novinari Olivera Jovićević i Vladimir Palikuća, pomoćnik izvršnog direktora Tatjana Ćitić, Milena Vučetić, koja je sa mesta direktora tehnike otišla u penziju, kao i odgovorni urednik PGP RTS-a Marko Milutinović.

Na listi su i bivši član Saveta REM-a Miloš Rajković, osnivač RTV B92 i bivši državni sekretar u Ministarstvu kulture Saša Mirković, doskorašnji prvi čovek nedeljnika "Ekspres" Slobodan Orlić, reditelj Djuro Mrdja, iz RTV-a Zoran Cvetković, pesnik Vladan Rakić i novinar Miodrag Popov.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.