AAA

DRUšTVO | 26.01.2021 10:35 > 26.01 11:05

Vanredna situacija u Svrljigu i dalje na snazi, bez struje četiri domaćinstva

Nov sneg nije doneo nove poteškoće u snabdevanju strujom stanovnika opštine Svrljig i trenutno su bez električne energije samo četiri domaćinstva, izjavio je za agenciju Beta predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

On je podsetio da je pre petnaestak dana zbog snega i leda probleme sa snabdevanjem strujom imalo oko 1.000 domaćinstava u većem broju svrljiških sela, zbog čega je opština proglasila vanrednu situaciju na delu svoje teritorije.
"Vanredna situacija je i dalje na snazi. Nismo je ukidali jer smo strahovali šta nam može doneti ovaj sneg koji su meterolozi najavljivali", izjavio je Marković.

Prema njegovim rečima radovi na elektromreži trajali su svih proteklih dana, jer su se pored kvarova koji su prvobitno nastali javljali i novi, kada su se led i sneg topili i naglo padali sa žica i grana drveća.

"Domaćinstvima koja su i dalje bez struje dostavili smo agregate i gorivo. Reč je o četiri domaćinstva koja se nalaze u udaljenim zaoseocima sela Lukovo, Vlahovo i Burdimo", kazao je Marković.

Kako je kazao Marković, zbog snega koji je napadao tokom noći trenutno nisu prohodni putevi do svih svrljiških sela, ali su putari na terenu i u toku dana će biti očišćene sve lokalne saobraćajnice.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.