AAA

DRUšTVO | 25.02.2021 15:55 > 25.02 15:55

Organizatori oproštaja od Balaševića: Kad stade sve, samo život prodje, svi smo ujedinjeni

Organizatori oproštajnog koncerta od kantautora Djordja Balaševića saopštili su danas da je taj dogadjaj potvrdio da samo veliki umetnik može, čak i kad ga više nema, da ujedini ljude različitih uverenja i nacionalosti.

"Istorijski pomen 'Noć kad je Djole preplivao Dunav' dokazao je da je moguće ujediniti sve ljude kada emocije i poštovanje utabaju ego. Za emociju koja ja te noći ujedinila planetu, zaslužni ste svi vi", saopštili su danas organizatori.
U utorak je s Petrovaradinske tvrdjave pušteno 1.000 lampiona i položeno je 1.000 belih ruža. U 19.53 časova zbog godine Balaševićevog rodjenja 1953, zapevana je pesma "Slovenska".

"U realizaciju je moralo biti uključeno mnogo ljudi. Da bi ispraćaj bio dostojanstven, moralo se misliti na sve, a malo je vremena bilo. Zato niko pojedinačno u ovom trenutku ne treba na ponese lovorike za sliku koja je iz Novog Sada otišla u svet", navodi se u saopštenju.

Posebna zahvalnost, organizatori su iskazali ljudima iz Zoom media, koji su poslednjih 15 godina radili Balaševićeve koncerte, i novosadskom Radiju 021 za ustupanje plejliste za ispraćaj, novinarima, fotoreporterima, radnicima JKP "Čistoća", policiji i hitnoj pomoći što su bili uz gradjane te noći.

"Hvala Operi Srpskog narodnog pozorišta i horistima... Hvala svim ljudima što su u velikom broju pristali da puštaju lampione s Petrovaradinske tvrdjave", napisali su organizatori.

Posebno su zahvalili ljubiteljima i poštovaocima Balaševićeve muzike, jer su prenos ispraćaja pratili iz Škotske, Norveške, Kanade, Čikaga, Irske, Melburna, Nemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske...


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.