AAA

DRUšTVO | 05.03.2021 20:10 > 05.03 20:11

Junajted grupa postala novi vlasnik Danasa

Medijska kompanija Junajted medija (United Media) saopštila je danas da je postala novi vlasnik dnevnog lista i portala "Danas".

"Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, kompaniji je odobreno preuzimanje 'Danasa', dnevnih novina koje izlaze od 1997. godine. To je prvo štampano izdanje iz Srbije koje će se naći u portfoliu kompanije Junajted medija, u okviru koje posluje 45 televizija od čega pet sa nacionalnom frekvencijom, 15 portala, kao i magazini i radio stanice", navela je kompanija u saopštenju.
Izvršna direktorka Junajted medija Aleksandra Subotić rekla je da list 'Danas' duže od dve decenije u Srbiji odoleva svim pritiscima i da je "primer kontinuiranog profesionalnog i nezavisnog novinarstva".

"U teškim i izazovnim vremenima kao što je to danas slučaj, istinito i pravovremeno informisanje gradjana je od ključne važnosti a to je osnovni motiv kojim se vode svi naši mediji. 'Danas' će i dalje biti ono na šta su gradjani navikli list u kojem mogu pročitati najvažnije vesti, list koji pokreće teme, postavlja pitanja, analizira situaciju, otvara prostor za civilizovan dijalog, medij koji poštuje najviše standarde profesije i ne podleže senzacionalizmu", navela je ona.

Dodala je da će kao novi vlasnik nastaviti da neguju te vrednosti i razvijaju kako štampano izdanje, tako i sajt Danasa, ali će se truditi i da omoguće da "tako kvalitetan sadržaj" dodje do što šire čitalačke publike.

Kompanija Junajted medija, čije sedište je u Luksemburgu, godinama posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj a nedavno se proširala na teritoriju Bugarske.

Ukupno zapošljava 2.600 ljudi.

U okviru kompanije u Srbiji posluju televizija i portal N1, televizija Nova S, portal nova.rs, Sport Klub, Grand produkcija, dečje televizije Pikaboo i Vavoom, muzički kanal IDJ, Cinemania, Lov i ribolov i naučna televizija Brainz.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.