AAA

DRUšTVO | 07.04.2021 17:35 > 07.04 17:35

Pošta Srbije obeležila svoju slavu u prisustvu patrijarha Porfirija


Pošta Srbije obeležila je danas svoju slavu, Blagovesti, u prisustvu patrijarha Porfirija.Posebna čast za sve zaposlene je što je srpski patrijarh izabrao upravo Poštu Srbije za svoju prvu zvaničnu posetu nekoj instituciji, navodi se u saopštenju tog javnog preduzeća.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević je istakao da Pošta Srbije i Srpska pravoslavna crkva, kao vodeće nacionalne institucije, danas započinju novu eru saradnje na dobrobit srpskog naroda.
"Pošta Srbije će uvek biti blizak saradnik i prijatelj Srpske pravoslavne crkve ustanove koja uživa najveće poverenje naših gradjana. Za Poštu je čast i zadovoljstvo da svojim radom doprinosi i razvoju naše Crkve", poručio je Djordjević.

Dodao je da Pošta i Crkva, po prirodi svoje bliskosti sa gradjanima, dele veliku odgovornost u interesu društva i države u celini.

Djordjević je poklonio patrijarhu Porfiriju album sa svim poštanskim markama sa duhovnom tematikom koje su izdate od kada postoji Pošta Srbije, odnosno prethodno Pošta Jugoslavije.

Patrijarh je na poklon dobio i album sa markama izdatim u čast znamenitih ličnosti srpske kulture i društvenog života.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.