AAA

DRUšTVO | 26.04.2021 18:10 > 26.04 18:10

Nominovani za Nagradu za istraživačko novinarstvo Dejan Anastasijević

Nezavisno udruženje novinara Srbije(NUNS) objavilo je koji su novinari nominovani za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo koja se dodeljuje šesnaestu godinu za redom, a od prošle godine nosi naziv "Dejan Anastasijević".

U kategoriji štampanih medija nominovani su Saša Dragojlo, Marko Vešović i Vladmir Otašević za tekst "Unosni poslovi sina Svetozara Marovića, Srbija kao sigurna kuća" objavljen u nedeljniku Vreme, Sandra Petrušić za tekst "Na potezu je republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac: Falsifikovanje podataka bitnih po javno zdravlje" objavljen u NIN-u i Saša Dragojlo i Dragana Pećo za tekst "Ima neka tajna veza" objavljen takodje u nedeljniku NIN.
U kategoriji elektronskih medija: Brankica Stanković, Irena Stević i Mina Milanović za serijal "Insajder Politika kao biznis, država kao partijski plen" emitovan na N1, Jelena Zorić za emisiju "Optužnica Jovanjica" emitovanu na N1, Senka Vlatković Odavić za emisiju "Male velike priče u doba korone: Kadija pravda u krizi" emitovana na NovaS i Žana Kovačević za emisiju "Al Jazeera Kodex: Za(blud)a" emitovana na Tv Aljazeera Balkans.

Medju onlajn medijima po oceni žirija najbolji su bili Ivan Angelovski, Marija Ristić, Slobodan Georgiev, Aleksandar Djordjević i Džana Brkanić za tekst "Poslovi porodice Kisić" objavljen na Balkan Insight, zatim Natalija Jovanović za tekst "Korona: Broj umrlih i zaraženih višestruko veći od zvanično saopštenog" objavljen na Birn.rs, Bojana Jovanović i Stevan Dojčinović za "Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države" objavljen na portalu KRIK, Dušan Komarčević za tekst "RSE istraga: Rat na klik" objavljen na Radiju Slobodna Evropa, Sladjana Gluščević i Miloš Katić za tekst "Arapski investitori agrobiznis u Srbiji vode u gubitak, država neće da kaže da li joj plaćaju zakup njiva" objavljen na VOICE.

Na konkurs se, kako je saopšteno, prijavio 61 novinar iz 22 medija sa 47 istraživačkih radova.

Nagrade od po 100 hiljada dinara pobedničkim radovima i druga priznanja biće dodeljena na svečanosti, u Dorćol Placu u Beogradu, 7. maja 2021. u 12 časova, najavio je NUNS.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.