AAA

DRUšTVO | 05.05.2021 14:30 > 05.05 14:30

Prokupački vrtić na uskršnjem vašaru prikupio 1.000 evra za lečenje dečaka Gavrila


Na Uskršnjem vašaru prokupačke predškolske ustanove "Neven" od prodaje uskršnjih jaja zeka, korpica, crteža i drugih ukrasa koje su deca izradila prikupljeno je 1.000 evra za lečenje malog Gavrila iz Kragujevca, kazala je agenciji Beta direktorka te ustanove Vesna Jovanović.

Prema njenim rečima, akcija je prevashodno organizovana za Gavrila za koga je prikupljeno 120.000 dinara ili 1.000 evra, a jedan deo sredstava od 27.000 dinara uplaćen je i na račun male Prokupčanke Danice koja se takodje bori sa teškom bolešću.
"Planiramo da u najskorije vreme organizujemo sličnu humantarnu akciju na kojoj ćemo prikupljati novac samo za Danicu", kazala je direktorka Jovanović.

Kako je nalasila, pošto ove godine zbog pandemije korona virusa neće moći da se održi tradicionalni maskenbal u čast Dana ustanove, taj dan će se obeležiti najverovatnije opet nekom humanitarnom akcijom za pomoć bolesnoj deci.

Osmomesečni Gavrilo Djurdjević iz Kragujevca boluje od retke i progresivne neuromišićne bolesti, a najveću šansu za njegovo izlečenje daje nova i veoma skupa genska terapija.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.