AAA

DRUšTVO | 07.05.2021 17:35 > 07.05 17:35

Predstavnici sindikata Sloga sa Kisić Tepavčević razgovarali o novim propisima o sindikatima


Predstavnici sindikata "Sloga" danas su razgovarali sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darijom Kisić Tepavčević o proceduri registracije sindikata i potrebi donošenja Zakona o sindikatima.

"Ministarki smo predočili da naš sindikat ne zanima ni reprezentativnost ni državni novac i da se zalažemo isključivo za potpuno resetovanje sindikalnih odnosa u Srbiji i donošenje zakona o sindikatima, pa makar to značilo privremeno gašenje svih sindikata kao nekada u Rumuniji", naveo je u saopštenju predsednik "Sloge" Željko Veselinović.
Dodao je da je razgovarano i o donošenju novog Zakona o štrajku i da je sindikat "Sloga" prihvatio poziv da svojim učešćem i predlozima doprinese u svemu što može biti u korist radničke klase.

"Sastanak u Ministarstvu kroz otvoreni dijalog je pokazao veoma dobar primer kako bi i ostali ministri u Vladi trebalo da se ponašaju i da razgovaraju sa svim predstavnicima sindikata, bilo da su oni istomišljenici ili neistomisljenici", rekao je Veselinović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.