AAA

DRUšTVO | 11.05.2021 12:35 > 11.05 12:36

Coldrex od sada u ponudi Hemofarma


Farmaceutska kompanija Hemofarm koji posluje u okviru Štada grupe proširuje svoj portfolio zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u Srbiji i u njegovoj ponudi od sada je i Coldrex, jedan od poznatih preparata za ublažavanje simptoma gripa i prehlade, saopšteno je danas.

Ovaj proizvod i ranije je bio dostupan na tržištima Centralne i Istočne Evrope, ali u okviru ponude kompanije GlaxoSmithKline, dok će ubuduće biti deo Štadine i Hemofarmove palete.  Tokom prethodnog perioda Štada je značajno proširila svoje poslovanje u domenu lekova i preparata bez recepta, izmedju ostalog i prošlogodišnjom kupovinom dela portfolija kompanije GlaxoSmithKline (GSK) koji su već bili prisutni u brojnim evropskim državama, izmedju ostalih i u Srbiji.

Osim proizvoda za lečenje simptoma prehlade i gripa, ova akvizicija uključila je i preuzimanje brendova kompanije GSK u domenu nege kože, lečenja bolesti vena, palete proizvoda protiv zapaljenja grla itd. Coldrexov portfolio koji će biti dostupan u Srbiji sastoji se od više proizvoda u različitim formama: Coldrex Hotrem Limun u kesicama, Coldrex Max Grip Šumsko voće takođe u kesicama i Coldrex u tabletama.

"Akvizicija etabliranih brendiranih proizvoda kompanije GSK ojačala je našu poziciju vodećeg igrača u segmentu zdravstvenih proizvoda široke potrošnje na globalnom nivou. Zadovoljan sam što preuzimamo prometovanje ovih visokokvalitetnih proizvoda na našim ključnim tržištima kojima pripada i Srbija, i tako još jednom ostvarujemo svoju misiju da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner", rekao je generalni direktor Štade Peter Goldšmit.

Prema rečima generalnog direktora Hemofarma Ronalda Zeligera, Hemofarmova već bogata paleta lekova i preparata koji se kupuju bez recepta sada je dodatno pojačana poznatim Coldrex brendom.

"Upotpunili smo naš portfolio još jednim kvalitetnim i dobro poznatim proizvodom u Srbiji i regionu, a očekujemo da Coldrex pod našim vodjstvom zadrži visoku poziciju medju preparatima za ublažavanje simptoma prehlade i gripa. Ovo je pokazatelj i naše opredeljenosti da, pored toga što smo u uslovima pandemije maksimalno orijentisani na proizvodnju i redovno snabdevanje tržišta lekovima koji se koriste u terapiji COVID19 i hroničnih bolesti, istovremeno širimo i segment zdravstvenih proizvoda za lečenje drugih lakših indikacija", kazao je Zeliger.

Dodao je da razvoj portfolija Hemofma podrazumeva, osim lansiranja novih, i preuzimanje lekova i preparata drugih uspešnih brendova.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.