AAA

DRUšTVO | 13.05.2021 18:20 > 13.05 18:20

Vesić: Beogradjani će odlučivati o tome kako će izgledati metro

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beogradjani glasanjem odlučiti kako će da izgleda metro, čiji je početak izgradnje planiran na novembar.

"Postoje četiri različita dizajna za vagone, i sredinom juna će biti lansiran novi sajt Skupštine grada, kada ćemo pustiti glasanje koje će trajati dva meseca gde će Beogradjani glasati i odlučiti kako žele da izgleda njihov metro", kazao je on za televiziju B92.
Na Trgu republike biće napravljen "šou rum" na kojem će biti prikazane sve stanice metroa, dodao je on.

Vesić je kazao da će prva linija metroa biti gotova 2028. godine.

"Tokom maja će biti usvojen zakon o metrou, a uskoro ćemo raspisati tender za kompaniju koja će vršiti nadzor izgradnje metroa, i u novembru počinjemo da ga gradimo. Prva linija biće završena 2028. godine, a druga 2030. godine".

Grad Beograd će raspisati i konkurs za idejno rešenje za prvih 19 stanica metroa, jer, kako on kaže, Grad "želi da angažuje i domaće arhitekte".

"Francuska kompanija će isporučiti vagone i potpisaćemo ugovor do oktobra, a sa drugom francuskom firmom "Ežis", potpisaćemo ugovor za projektovanje druge linije metroa i za idejno rešenje treće linije metroa koja će biti plaćena iz budžeta Srbije", objasnio je Vesić.Obećavam da će ove godine biti održani svi festivali u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će u Beogradu "sigurno" biti održani svi festivali ove godine.

"Obećavam da će u Beogradu sigurno biti održani svi festivali sajam knjiga, birfest, džez, Bemus i svi ostali", rekao je on za televiziju B92.

Upitan kakve mere će sutra biti izglasane na sednici Kriznog štaba Vlade Srbije, Vesić je rekao da je važno da se objavi "dinamika popuštanja mera".

"Ne očekujem da se sve odobri sutra, ali važno je da Vlada objavi dinamiku popuštanja. Važno je da znamo kog datuma će moći da se organizuju skupovi od 500, a onda i od 1.000 ljudi", objasnio je on.

Vesić je napomenuo da će od Kriznog štaba tražiti da se objavi datum kada će Beogradska arena da prestane da bude kovid bolnica, jer sada ima dovoljno mesta za pacijente u ostalim kovid bolnicama.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.