AAA

DRUšTVO | 17.05.2021 21:40 > 17.05 21:44

Šest škola u regionu u plavoj svetlosti u čast Medjunarodnog dana zajedničkog života u miru

Spoljne fasade šest škola sa Zapadnog Balkana bile su osvetljene plavom svetlošću povodom Medjunarodnog Dana zajedničkog života u miru, saopštila je danas Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO).

Plavo su bile osvetljene fasade Gimnazije "Stojan Cerović" u Nikšiću, Škole sa internatom za decu sa invaliditetom u sluhu i govoru "11. maj" u Jagodini, Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" u Ilijašu, Srednja škola "Isa Boljetini" u mestu Vore u Albaniji, Srednja škola "Prenk Jakova" u Djakovici i SEPUGS "Vasil Antevski" u Skoplju, navodi se u saopštenju.
Kako se objašnjava, učenici i nastavnici iz ovih škola su deo familije RYCO, i učestvovali su u razmeni omladine, pružali doprinos razvijanju metodologije za interkulturalno učenje i dijalog, a zastupali su i ideju i stav da formalno obrazovanje igra važnu ulogu u okupljanju omladine i podršci za njih da grade i održavaju mir u regionu.

Osvetljenje je deo kampanje "Omladina inspirisana mirom" (YOUth Inspired by Peace), u okviru projekta "Podrška kolektivnom liderstvu za pomirenje na Zapadnom Balkanu: Izgradnja kapaciteta i hvatanje zaleta za RYCO".

Projekat podržava Fond Ujedinjenih nacija za izgradnju mira u partnerstvu sa UNDP, UNFPA i UNICEF-om iz Albanije, a promoviše se kroz kampanju "Omladina inspirisana mirom" (YOUth Inspired by Peace), koja se sprovodi širom regiona tokom maja 2021. godine.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.