AAA

DRUšTVO | 18.05.2021 09:35 > 18.05 09:40

Havarisana vozila sa parkinga u Nišu sve češće uklanjaju sami vlasnici

U akciji uklanjanja havarisanih vozila sa parkinga u Nišu, koja je započela decembra prošle godine, Javno komunalno preduzeće "Parking servis" do sada je uklonilo 57 vozila od preko 1.600 koje su registrovali komunalni inspektori.

Rukovodilac službe za transport "Parking servisa" Igor Stojković rekao je za agenciju Beta da "broj uklonjenih automobila nije jednak broju naloga za uklanjanje koje su izdali komunalni inspektori, kao ni broju vozila koja su sklonjena sa javnih površina".

"Dešava se da inspekcija izda u jednom danu 12 rešenja za uklanjanje vozila, a nakon isteka zadatog roka nema nijednog automobila za prevoz do depoa jer ih vlasnici sami uklone", objasnio je Stojković.
Dodao je da takva situacija nije bila na početku akcije jer vlasnici vozila nisu odmah shvatili njenu ozbiljnost.

"U početku je najveći broj vozila odnošen na depo. Bilo je dana kada nam je devet od 10 automobila uklanjano", rekao je Stojković.

Prema njegovim rečima, kada "Parking servis" odnese havarisano vozilo po nalogu inspekcije, vlasnik plaća nadoknadu u zavisnosti od toga kolika je težina vozila, plus 500 dinara po danu za prvih deset dana čuvanja u depou i 50 dinara za svaki naredni dan.

"Vozila po koje vlasnici ne dodju u roku od 120 dana šaljemo na reciklažu. Do sada smo poslali na reciklažu 17 od 57 uklonjenih vozila", izjavio je Stojković.

Kazao je da gradjani koji žele da prijave za uklanjanje sa parkinga havarisano vozilo trebaju da se obrate opštinskoj komunalnoj inspekciji ili inspekciji za puteve na nivou grada.

Akcija uklanjanja havarisanih vozila sprovodi se na osnovu Odluke o komunalnom redu koji je Skupština grada Niša usvojila avgusta prošle godine.

Ona podrazumeva uklanjanje neregistrovanih i odbačenih vozila, priključnih vozila, priključne opreme, agregata, čamaca, poljoprivrednih mašina, kamp kućica, kamp vozila i kamp opreme koja se nalazi na javnim površinama.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.