AAA

DRUšTVO | 18.06.2021 09:55 > 18.06 09:55

Studentima medicine u Kragujevcu potrebna vakcina ili test za ulazak na vežbe

Studenti Fakulteta medicinskih nauka (FMN) u Kragujevcu moraće da budu vakcinisani protiv korona virusa ili da urade antigenski odnosno PCR test pre svakog ulaska na Klinički centar, ukoliko žele da pohadjaju vežbe u toj ustanovi, izjavio je dekan tog fakulteta Vladimir Jakovljević.

U izjavi agenciji Beta, Jakovljević je rekao da je na FMN u Kragujevcu do sada vakcinisano više od 40 odsto studenata završnih godina dok je kod mladjih slabiji odziv na vakcinaciju protiv korone.
Prema njegovim rečima, najviše vakcinisanih je na petoj godini 48 odsto, dok je nešto više od 40 odsto vakcinisanih na četvrtoj i na šestoj godini studija.

On je naveo da na kragujevačkom Univerzitetu FMN ima najbolji odziv na vakcinaciju.

Jakovljević je ocenio da je razlog za bolju vakcinaciju studenata poslednje tri godine studija taj što oni više dolaze u kontakt sa pacijentima, za razliku od mladjih kolega.

On je rekao da neki studenti medicine ne idu na vakcinaciju pošto misle da ne mogu da dobiju teži oblik infekcije, a da ima i onih koji slušaju stavove protiv imunizacije u medijima.

"Obavestili smo studente da se prijave na vakcinaciju do kraja juna, ali to ne ide onim tempom koji smo planirali", rekao je Jakovljević.

Dekan je najavio da će fakultet nastaviti da promoviše vakcinaciju u saradnji sa Studentskim parlamentom.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.