AAA

DRUšTVO | 20.06.2021 19:30 > 20.06 19:30

Patrijarh Porfirije: Rezolucija o Srebrenici namenjena da polarizuje i deli narod

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije kazao je danas da je usvajanje Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu namenjeno da "polarizuje i deli (narode)" i da su se predstavici zvanične Podgorice koji su je izglasali "stavili u službu sila ovog sveta koje postoje samo i isključivo na polarizacijama".

On je besedi koju je održao na verski praznik Duhovi ispred crkve Svete Trojice u Sremčici kazao da su predstavnici vlasti u Crnoj Gori "izneverili poverenje mitropolita (crnogorsko-primorskog) Amfilohija", iako su na "snazi (Amfilohija) došli na mesto da grade mostove i otupe oštrice".
"Izneverili su samim tim, usudjujem se da kažem, i blagodat Božju... Kako neko može nama upravljati? Tako što će nas polarizovati, podeliti. Jedne proglasiti za bele, a druge za crne. Davno je latinska poslovica rekla 'zavadi pa vladaj'", kazao je patrijarh u besedi koju je preneo TV Hram.

Patrijarh Porfirije rekao i da svi narodi imaju "posebnosti i specicifičnost", ali da to nije razlog da budu udaljeni jedni od drugih.

"Mi podržvamo da svaki narod ima svoju državu, u tome vidimo blagoslov i izraz slobode, mogućnost da svako razvija svoj specifičan dar da ga razvija i da daruje sebe drugome, ali i da prima drugoga sebi u svoje naručje…", poručio je patrijarh.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.