AAA

DRUšTVO | 10.07.2021 21:35 > 10.07 21:43

Održana tribina i predavanje o Nikoli Tesli u PTT muzeju


Tribina "Кultura putem pošte" održana je večeras u Poštansko-telegrafsko-telefonskom muzeju (PTT muzeju) u Beogradu, povodom 165 godina od rodjenja srpskog naučnika Nikole Tesle.

Predavanje "Nikola Tesla i načelo harmonije u srpskoj kulturi" održao je dr Predrag Milosavljević, docent na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, medju čijim najznačajnijim naučnim radovima se nalazi i rad o geometrijsko-proporcijskim osnovama Teslinih rezultata istraživanja iz Кolorado Springsa.
Milosavljević je kazao da se ovo predavanje bavi odnosom srpskih naučnika prema načelu harmonije i samog Tesle, koji je, kako je naveo, 1919. godine ukazao da je njegov pristup i aparatura na kojoj je bazirao svoje tehnologije bila zasnovana na načelu sjedinjenja i harmonije.

"Želeli smo da prikažemo kontinuitet srpskih naučnika posmatranja sveta stvaralaštva kroz načelo harmonije. Kroz niz citata i njihovog obrazloženja pokazaćemo kako su naučnici koji su baštinili načelo harmonije predstavili ideju organizacije života", naglasio je on.

Marko Jelić iz PTT Srbije kazao je da je ovo prvi dogadjaj u muzeju od početka pandemije korona virusa, u kojem su do sada organizovane 54 tribine posvećene Nikoli Tesli.

"Smatramo da će ova tribina najaviti i druge tribine, s obzirom na to da su ljudi željni različitih dogadjaja, novih informacija i obeležavanja jubileja", istakao je on.

PTT muzej od skoro je otvoren za posetioce i tokom vikenda, u radnom vremenu utorkom, sredom, petkom i nedeljom od 10 do 18 časova, a četvrkom i subotom od 12 do 20 časova.


Video materijal sa dogadjaja može se preuzeti na ovom linku.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.