AAA

DRUšTVO | 29.07.2021 18:35 > 29.07 18:35

Urbanista: Verujem u džentlmenski sporazum o gradnji u Bloku 37

Gradski urbanista Beograda Marko Stojčić izjavio je danas da "duboko" veruje da niko neće odgovarati zbog sporne gradnje u novobeogradskom Bloku 37 već da će kako je rekao, doći do "džentlmenskog sporazuma".

Gostujući na Radio televiziji Srbije (RTS), Stojčić je rekao da postoje "realne indicije" da će taj problem biti rešen.
"Prethodnih dana smo imali sastanke i sa predstavnicima gradjana i sa investitorom. Juče su mašine otišle sa gradilišta a gradjani su danas bili u Skupštini grada. Postoje realne indicije da će problem biti rešen ali ostaje da sve bude pravno regulisano", kazao je urbanista.

Upitan kako je moguće da se uopšte desi takav slučaj, on je rekao da je ceo postupak trajao "deceniju i po" i da je došlo do toga da je investitor "po zakonu morao da dobije dozvolu".

"Duboko verujem da niko neće da odgovara već da će doći do džentlmenskog sporazuma. Investitor će dobiti zamensku lokaciju a kad sve bude pravno regulisano, na gradjanima je da anketiraju komšije i iznesu predloge koji će najviše odgovarati i njima i gradu", kazao je Stojčić.

Dodao je da nije moguće da budu legalizovani svi nelegalni objekti, prvenstveno oni za koje nije moguće dokazati imovinsko pravo vezano za parcelu i oni koji su izgradjeni na važnoj javnoj infrastrukturi.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.