AAA

DRUšTVO | 05.08.2021 15:20 > 05.08 15:20

U JKP Šumadija u Kragujevcu bez posla ostao 21 radnik

U Javno komunalnom preduzeću "Šumadija" u Kragujevcu od početka avgusta bez posla je ostao 21 radnik, od kojih je većina radila godinama u ovom preduzeću, uz angažovanje preko agencije za iznajmljivanje radnika, objavljeno je danas.

Kako su saopštili iz Samostalnog sindikata, po oceni neposrednih rukovodilaca, oni su "dobro" izvršavali svoje radne zadatke, ali na njihova mesta su dovedeni drugi radnici.

U sindikatu sumnjaju da je to učinjeno "po kriterijumu pripadnosti partiji".
"Zakonitost njihovog otkaza nije upitna, bili su to radnici iznajmljeni preko agencije za iznajmljivanje radnika i istekao im je Ugovor o radu. Pojedini skoro po deceniju u ovom statusu, sa stalnom neizvesnošću, mada je većina obavljala teške i vitalne poslove, kao što su radnici i vozači na kamionima smećarima, radnici na održavanju zelenih površina i slično", naveli su u sindikatu.

Ocenili su da je ovde reč o moralu i da će zbog odluke komunalnog preduzeća "neke porodice patiti".

Naveli su primer Ivane Milošević, koja je u ovom preduzeću radila od 2012. godine, a pored rukovodioca sektora jedini je master inženjer saobraćaja u preduzeću koje se bavi i javnim prevozom.

Kako su rekli u sindikatu, za ovu majku troje dece koja je ostala bez posla, nema mesta medju 600 zaposlenih.

"Njoj je nedavno rečeno, da joj je poručio izvršni direktor, da treba da promeni sindikat, što ona nije učinila. Možda je baš zato dobila otkaz, jer su se njeni rukovodioci pisanom izjavom izjasnili da je ona dobar radnik", stoji u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.