AAA

DRUšTVO | 19.08.2021 21:30 > 19.08 21:30

N1: Izvodjač radova traži odštetu od stanara Bloka 37, Vesić kaže da ne postoji pravni osnov

Izvodjač radova na zgradi u Bloku 37, "Ino-Bačka", za "pričinjenu štetu" potražuje 400 miliona dinara od stanara tog bloka, koje optužuje da su tokom protesta protivpravno zauzimali privatno zemljište, preneo je danas portal N1.

Jedan od predstavnika stanara Bloka 37, Željko Babić, rekao je za taj portal da je u sredu u policiji saslušan jedan od stanara i da je izvodjač radova i pored dogovora sa Gradom Beogradom, uputio taj predlog Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.
"Stanari Bloka 37 su iskusili lažne nastupe investitora i izvodjača radova, pa lažnim prijavljivanjem i nisu iznenadjeni, ali su zbunjeni činjenicom da im se ovako nešto dešava u fazi formalizacije rešenja problema. Da li je, u stvari, dogovor uopšte postignut i da li je ovo pokušaj dvostruke i nezakonite naplate štete i od grada i od stanara?", upitao je Babić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za N1 da izvodjač "nema pravni osnov da tuži bilo koga", a da je u toku realizacija dogovora sa investitorom, po kom će se on "odreći prava na tužbu kako protiv gradjana, tako i protiv grada".

"Kao što sam rekao, ovaj dogovor je u fazi realizacije i verujem da će tokom septembra biti potpisan. Koliko je meni poznato, investitor ne tuži nikoga", rekao je Vesić.

Dodao je i da kompanija "Ino-Bačka" nije investitor, već izvodjač radova i da ne vidi "nikakav pravni osnov da tuži bilo koga za bilo šta".

"No, kako svako može svakog da tuži, grad će stati iza gradjana i pružiti im pravnu pomoć. Dakle, ni u ovom slučaju neću ostaviti gradjane na cedilu. Sada je valjda svima jasno koliko je bilo teško ovaj problem dovesti do rešenja. Neka se gradjani ne brinu. Imaju svoj grad da stane iza njih", kazao je Vesić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.