AAA

DRUšTVO | 27.09.2021 13:30 > 27.09 13:31

Prva manifestacija 'Dan tradicije' održana u Beogradu (FOTO/VIDEO)


Svečanim defileom folklornih ansambala centrom Beograda i programom u kojem su učestvovali glumci, pevači i dečji horovi obeležen je „Dan tradicije“.

Prva manifestacija „Dan tradicije”, koju su organizovali Dečji kulturni centar Beograd i Udruženje koreografa narodnih igara Srbije, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Beograda, održana je na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je istakao značaj ove manifestacije koja je posvećena deci s ciljem da se upoznaju sa kulturnim nasledjem Srbije.
"Mi se ovde oslanjamo na viševekovnu tradiciju. Videli ste Marka i vilu Ravijojlu, oslanjamo se na sve ono što smo mi, jer iz te baze, iz toga šta smo, sve počinje pa i turizam. Nama je ovo veoma važno. Turistička organizacija Beograda ima misiju da razvija, promoviše turizam Beograda i naše lepe Srbije, ali ima i zadatak da sve nas u Beogradu obrazuje zašto je Beograd ovako velik, lep i pametan. A evo danas vidimo zašto su i Beograd i Srbija ovako veliki, lepi i pametni zbog ove naše dece koja će tu tradiciju, koja potiče od Marka i vile Ravijojle, da nastave."

Uvod u manifestaciju je bio nagradni konkurs za decu i mlade „Biraj Srbiju”. Deca i mladi uzrasta od pet do 14 godina imali su priliku da kroz umetničke medije dočaraju prirodne lepote, kulturu i tradiciju svoje zemlje.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG).


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.