AAA

DRUšTVO | 20.10.2021 07:20 > 20.10 10:23

Beograd danas slavi Dan oslobodjenja (VIDEO)

Memorijalnom defileom u centru grada i čitanjem proglasa u osnovnim i srednjim školama danas će u Beogradu biti obeležena 77. godišnjica oslobodjenja od nemačke okupacije tokom Drugog svetskog rata.

Kako je najavljeno iz Skupštine grada, na početku prvog časa u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada biće pročitan proglas povodom godišnjice oslobodjenja Beograda, a u 11.00 kod hotela Moskva na Terazijama počeće defile pod nazivom "Pobeda slobode".

U defileu će učestvovati pitomci Vojne akademije sa replikama zastava brigada koje su učestvovale u oslobadjanju Beograda 1944. godine, kao i pripadnici Vojske Srbije, ratni veterani, gradjani i predstavnici SUBNOR-a koji će nositi slike svojih predaka koji su učestvovali u borbama za oslobodjenje Beograda od nemačke okupacije.

Od 10.00 do 11.30 za saobraćaj će biti zatvorene Terazije i Kolarčeva ulica pa će trasa trolejbusa 29 biti skraćena do Trga Slavija, dok će vozila sa linija 24, 26, 37 i 44 i minibus E2 iz Francuske ulice i sa Trga Republike ići Makedonskom, Dečanskom, Bulevarom kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama.

Povodom Dana oslobodjenja Beograda na Trgu Republike će u 14.15 nastupiti hor, solisti i orkestar Beogradske opere dok će delegacije Vlade Srbije i Grada Beograda položiti vence u okviru Spomen-kompleksa groblja oslobodilaca Beograda i kod Spomenika stradalim sovjetskim pilotima na Avali.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.