AAA

DRUšTVO | 22.10.2021 14:10 > 22.10 14:38

NUNS: Novinarka KRIK-a Dragana Pećo dobitnica nagrade Dušan Bogavac

Novinarka KRIK-A Dragana Pećo je dobitnica novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za 2021. godinu, saopštilo je danas Nezavisno uruženje novinara Srbije (NUNS).

Odluku o laureatu je doneo Žiri novinarske nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac" a koju dodeljuju NUNS i Fondacija “Dušan Bogavac"
Pećo je dugogodišnjim hrabrim i etičkim angažmanom u svojim novinarskim istraživanjima pokazala kako se treba i valja boriti za slobodu javne reči u jednom nedemokratskom društvu i zarobljenoj državi, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Pećo, "uprkos pretnjama, prisluškivanjima, ugrožavanju lične sigurnosti obijanjem njenog stana, ove godine serijom tekstova o tajnim računima visokih funkcionera Srbije ponovo dokazala sve vrline istraživačkog novinarstva".

Ove godine u užem izboru za nagradu "Dušan Bogavac" bili su novinarke Jovana Gligorijević i Jelena Obućina, novinari Vojislav Milovančević i Filip Mladenović, kao i redakcija Južnih vesti.

U žiriju su bili prethodni dobitnici nagrade: Jelena Zorić (Insajder), Vuk Cvijić (NIN), Igor Božić (TV N1), Dragoljub Petrović (Danas) i Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a.

Ove godine navršava se 30 godina od kako je prvi put dodeljena nagrada za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac" novinaru Stojanu Ceroviću.

Tim povodom poseban deo ceremonije dodele nagrade biće posvećen prvom dobitniku.

Svečana dodela nagrade "Dušan Bogavac" biće održana u sredu, 27. oktobra, sa početkom u 13.00, u beogradskom Medija centru.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.