AAA

DRUšTVO | 05.11.2021 13:30 > 05.11 13:41

Pošta Srbije i Naučno-tehnološki park Niš potpisali sporazum o saradnji (VIDEO)


Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević i direktor Naučno-tehnološkog parka u Nišu (NTP Niš) Milan Randjelović potpisali su danas u tom gradu Sporazum o poslovnoj saradnji.

Sporazum omogućava da se mladi, obrazovani kadrovi iz tehnološko-razvojnih i start-ap kompanija koje posluju u okviru NTP Niš, svojim predlozima i idejnim rešenjima uključe u digitalizaciju poslovnih procesa Pošte Srbije.
Djordjević je rekao da će partnerstvo doneti razvoj i bržu primenu novih tehnologija u različitim oblastima poslovanja, kao i nove digitalne usluge, što je jedna od najvažnijih oblasti modernizacije Pošte Srbije.

"Digitalni zeleni sertifikati, E-komerc, omogućavanje poštansko-finansijskih usluga iz domova korisnika, uvodjenje smart sistema za pošiljke, eArhiviranje, eTelegrami i eČestitke, samo su deo naših aktuelnih projekata", izjavio je Djordjević.

Istakao je da će povezivanje i razmena ideja sa inovatorima okupljenim u Naučno-tehnološkom parku Niš dodatno motivisati zaposlene u Poštama Srbije i osnažiti razvoj inovativnih pristupa i usluga.

"Sa druge strane, mladi stručnjaci od kojih očekujemo mnoštvo novih ideja, dobiće priliku da se oprobaju u rešenjima za digitalizaciju jednog od najvećih javnih poslovnih sistema i da razviju svoje poslovanje", izjavio je Djordjević.

On je kazao da Pošte Srbije prihvataju sve dobre ideje, sve što unapredjuje rad te kompanije i omogućava da korisnici imaju bolju uslugu.

Djordjević je rekao da su Pošte Srbije iz minusa na početku godine, treći kvartal završile sa 24 miliona evra neto dobiti.

"Deo te dobiti će biti predložen Vladi Srbije da ide na inovacije. Procene su da će to do kraja godine biti 30 miliona evra, tako da para za digitalizaciju imamo", naglasio je Djordjević.

Direktor Naučno-tehnološkog parka u Nišu Milan Randjelović izjavio je da potpisani sporazum podrazumeva platformu preko koje će start-ap kompanije i firme koje posluju u okviru Naučno-tehnološkog parka imati prilike da predstave svoje ideje za digitalizaciju Pošte Srbije.

"Sporazum predstavlja primer dobre prakse kako javnim sredstvima jedne javne institucije u okviru redovnog poslovanja možete da uradite nešto što ima širi kontekst dobrobiti za društvo", kazao je Randjelović.

Dodao je je da će će Pošte Srbije eventualnom implementacijom rešenja koje rade kompanije koje posluju u okviru NTP-a omogućiti da se domaćom pameću potpomogne proces digitalizacije te kompanije.

Nakon potpisivanja Sporazuma o poslovnoj saradnji informatički eksperti Pošte Srbije predstavili su informatičko-komunikacione usluge Pošte i predstavili dosadašnje rezultate ostvarene na digitalizaciji.

Predstavnici kompanija članova NTP prezentovali su svoja kreativna rešenja.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.//

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.