AAA

DRUšTVO | 25.11.2021 08:50 > 25.11 08:53

Savo Manojlović: Gradjani Srbije sačuvaće Jadar i Radjevinu (VIDEO)


Savo Manojlović iz inicijative "Kreni-promeni" izjavio je danas da je sinoćni masovni protest ispred Predsedništva Srbije pokazao da gradjani znaju, umeju i imaju snage da odbrane svoja prava.

Manojlović je agenciji Beta kazao da je kroz kampanju "Marš sa Drine" veliki broj gradjana Srbije informisan o užasnim posledicama koje će nastati ukoliko država odobri Rio Tintu eksploataciju jadarita na području Zapadne Srbije.
"Pokazali smo da je Srbija zemlja slobode, pravde i solidarnosti i da nećemo ćutati pred progonom ljudi u dolini Jadra i Radjevini. Ukoliko vlast usvoji zakone o referendumu i eksproprijaciji blokiraćemo saobraćajnice na sat vremena, a ukoliko predsednik republike potpiše zakone organizovaćemo opšte blokade širom Srbije", istakao je on.

Manojlović je izrazio očekivanje da će vlast ipak odustati od usvajanja spornih zakona, a ukoliko se to ne desi pravdu će tražiti na ulici.

"Samo naš spot protiv Rio Tinta "Srbija nije na prodaju", videlo je više od milion ljudi, dok je peticiju potpisalo više od 250.000 gradjana. Osnovni cilj državnih institucija trebalo bi da bude zaštita interesa Republike Srbije i njenih gradjana. Predloženi zakon o eksproprijaciji je katastrofalan, štetan i neustavan i zbog toga mora da bude povučen iz procedure", naglasio je Savo Manojlović, ističući i zahvalnost na podršci poznatih ličnosti kao što su Filip Karadjordjević, vladika Grigorije, Ivan Ivanović i brojni dramski umetnici.

   //

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.