AAA

DRUšTVO | 07.12.2021 08:00 > 07.12 08:11

Naslovne strane za utorak, 7. decembra 2021. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama za utorak, 7. decembar 2021. godine pišu o gradjanskim protestima, korona virusu i otvaranju platforme za veštačku inteligenciju u Kragujevcu.

ALO List se bavi slučajem ubistva tročlane porodice i piše da će glavni osumnjičeni biti poslat na veštačenje zdravstvenog stanja "Džonića šalju na psijhijatriju".

BLIC O mutacijama korone "Sprema se efikasna vakcina protiv svih sojeva". O opoziciji i gradjanskim protestima "'Ne davimo Beograd' se ogradio od Zelenovića". List piše da je šansa za prazničnu zimsku idilu veća nego prethodnih godina "Sneg kreće pre Nove godine".

VEČERNJE NOVOSTI Centralna tema su protesti širom Srbije, uz ocenu da medju organizatorima protesta postoji razdor "'Gosti' hoće da preotmu blokade". O otvaranju platforme za veštačku inteligenciju "Moćna pomoć zdravstvu i poljoprivredi".

DANAS List ocenjuje da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povlačenjem policije sa protesta prekršio zakon "Režim povukao policiju da bi došlo do incidenata". O tome da studije za Rio Tinto radi institut "Černi" koji je odnedavno u vlasništvu firme bliske SNS-u Milenijum tim "Vlast želi poslušnu struku i nauku".

INFORMER O blokadama subotom na najvažnijim saobraćajnicama u Srbiji, koje su pokrenute u znak protesta zbog zakona o referendumu i o eksproprijaciji, i projekata kompanije Rio Tinto, list piše pod naslovom "Rat za gazdu protesta".

KURIR "Svet čekaju još opasnije pandemije", o mutacijama korona virusa. O novom predlogu u prosveti zbog posledica pandemije "Ukidaju se ocene na polugodju".

NOVA List prenosi ocene pravnika o tome da je predsednik Srbije preuzeo sve tri grane vlasti "Vučić oteo državu, sad piše i zakone". O nastavku protesta "Nema podela i osipanja, u subotu opet blokada". O ostavkama u upravnom odboru najvažnije filmske institucije "Jelena Trivan uništila Filmski centar Srbije".

POLITIKA O otvaranju prve nacionalne platforme za razvoj veštačke inteligencije "Srbija sa super računarom u prvih 26 zemalja sveta". Veći deo od 18 milijardi državnih subvencija iz budžeta za 2022. godinu po navodima lista ide železnici "Železnice usporile sa reformom i nižu gubitke".

SRPSKI TELEGRAF O novoj mutaciji korona virusa list piše "Kineska vakcina najbolje ubija omikron". O blokadama koje su u Srbiji organizovane zbog donošenja spornih zakona o referendumu i o eksproprijaciji, i projekata kompanije Rio Tinto "Putin: Sprečiću zapadnu revoluciju u Srbiji".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.