AAA

DRUšTVO | 09.12.2021 10:40 > 09.12 12:26

Skinut kreč sa murala sa likom Ratka Mladića u Njegoševoj ulici u Beogradu

Grupa mladića skinula je kreč sa murala sa likom osudjenog ratnog zločinca generala Ratka Mladića na zgradi u Njegoševoj ulici u beogradskoj opštini Vračar, čime je vraćen u prvobitno stanje.

Sporni mural je ranije prekrečen po nalogu opštine Vračar, saopšteno je.
U saopštenju opštine Vračar navodi da je Odeljenje za inspekcijske poslove Vračara donelo 20. septembra 2021. godine rešenje kojim je stambenim zajednicama u ulici Njegoševa 38 i 38b naloženo uklanjanje murala sa prednjeg dela zajedničke fasade, na osnovu njihovog zahteva.

"S obzirom da do današnjeg dana nije postupljeno po navedenom Rešenju, a imajući u vidu da su u medjuvremenu u istom predmetu podnete prijave novinara Antonele Rihe, Naima Leo Beširija iz Instituta za evropske poslove, Tamare Tripić iz Mreže za demokratski dijalog, kao i da su stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili pomoć u njegovom uklanjanju, nadležni organi preduzeli su mere u cilju izvršenja predmetnog Rešenja", piše u saopštenju.

Medjunarodni sud u Hagu osudio je bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti nad Muslimanima i Hrvatima tokom rata u BiH (1992-1995).

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.