AAA

DRUšTVO | 07.01.2022 14:00 > 07.01 14:02

Brajan Brković za Danas: Januar je ključan za radikalizaciju borbe protiv Rio Tinta

Aktivista iz Novog Sada Brajan Brković ocenio je danas da je januar ključan za radikalizaciju borbe protiv Rio Tinta i pritisak na vlast da povuče Uredbu o prostornom planu "Jadar".

Brković je rekao za list Danas i da će, posle raspisivanja izbora, Vlada Srbije postati tehnička i da tada ekološki aktivisti neće moći nešto konkretnije da urade.
"Kada pogledamo realno situaciju jedini period u kojem možemo da reagujemo i pritiskom dovedemo do toga da se povuče i Uredba vlade o prostornom planu 'Jadar' jeste samo mesec januar", rekao je on.

Napomenuo je da, onog trenutka kada (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić raspiše izbore, neće moći više da se uradi nešto konkretnije jer, kako je ukazao, vlada postaje tehnička.

Naglasio je da "period reagovanja i vršenja pritiska mora biti skoncentrisan na januar", te ocenio da " posle januara ta bitka nema tu snagu i težinu".

"I odatle ide taj momenat radikalizacije", rekao je Brković, koji sa još dvanaestoro osoba organizuje proteste u Novom Sadu, preneo je Danas na svom sajtu.

Rekao je i da su novosadski aktivisti razgovarali sa Savezom ekoloških organizacije Srbije (SEOS).

"Sastali smo se sa ljudima iz Gornjih Nedeljica i SEOS koje doživljavamo kao jedine legitimne organizatore i pozivače jer je od njih sve krenulo, i dogovor za ovaj vikend (8.januar) je da pritisak proširimo", rekao je on


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.