AAA

DRUšTVO | 19.01.2022 07:45 > 19.01 07:53

Naslovne strane za sredu, 19. januar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 19. januar 2022. pišu o kompaniji Rio Tinto, o poseti predsednika Srbije Turskoj, o pandemiji korona virusa, o referendumu o ustavnim promenama, ali i o drugim političkim i ekonomskim temama.

ALO O korona virusu: "Crni rekord 18.006 zaraženih".
BLIC Izjava premijerke Ane Brnabić o projektu eksploatacije litijuma u Jadru "Rio Tinto' uskoro više neće biti u Srbiji". O teniseru Novaku Djokoviću i eventualnim narednim turnirima na kojima bi mogao da igra: "Vimbldon otvara vrata Novaku".

VEČERNJE NOVOSTI Izjava predsednika Aleksandra Vučića da će se povući sa čela stranke "Neka od maja SNS vode ovi pametniji". "Omikron će do aprila zaraziti 70 odsto ljudi", piše list.

DANAS "Referendum je novi poraz SNS posle poraza na ulici", list prenosi ocene i analize rezultata izjašnjavanja o promeni Ustava. O eksploataciji litijuma u Srbiji: "Nastavak radova jača poziciju Rio tinta u slučaju odštete".

INFORMER list piše o slučaju kriminalne grupe Veljka Belivuka, "Belivuk policajca plaćao 500 evra". Italijanska teniserka Flavija Peneta o teniseru Novaku Djokoviću: "Novak se tek sad neće vakcinisati".

KURIR List piše o poseti predsednika Srbije Turskoj: "Vučić s Erdoganom govori o regionu, investicijama...". O omikron soju korona virusa: "Omikron napada decu samo u 'Mišoviću', ima ih 35".

NOVA Naslov teksta pulmologa Dejana Žujovića za taj list glasi "Da li ćemo se svi zaraziti". O izjavama meštana Jadra i ekoloških aktivista: "U subotu Rio Tinto mora iz Srbije, ne nasedamo na trikove".

POLITIKA O sastanku predsednika Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, pod naslovom "Poštovati integritet i Sarajeva i Banjaluke". O izjavi ministra za inovacije Nenada Popovića: "Gradnja srpskog nuklearnog centra počinje krajem godine".

SRPSKI TELEGRAF List prenosi reči premijerke Ana Brnabić o stavu predsednika Srbije nakon referenduma: "Vučić je skočio i rekao: Evo, pametni, sad vi vodite stranku".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.