AAA

DRUšTVO | 19.01.2022 17:10 > 19.01 17:18

Krkobabić: Ova godina će biti u znaku borbe za socijalno-garantovanu penziju, ne manju od 100 evra

  • Foto: PUPS/INFOBIRO
  • Foto: PUPS/INFOBIRO
  • Foto: PUPS/INFOBIRO
  • Foto: PUPS/INFOBIRO
  • Foto: PUPS/INFOBIRO

Na izbornoj Skupštini opštinskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) u Mladenovcu predsednik te stranke Milan Krkobabić najavio je da će 2022. godina biti u znaku borbe za socijalno-garantovanu penziju, ne manju od 100 evra.

"Veliki broj gradjana Srbije, onih koji iz različitih razloga nisu ostvarili penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, a imaju više od 65 godina života sa nestrpljenjem čekaju da zaživi institut socijalne-garantovane penzije", rekao je Krkobabić, a navedeno je u saopštenju te partije.

Dodao je da medju tim ljudima koji očekuju garantovanu penziju ima najviše žena, pogotovu u selima.

"Naša je obaveza da ih ne zaboravimo i da im omogućimo, poput zemalja u okruženju, mesečno primanje koje neće biti manje od 100 evra", rekao je Krkobabić. Izbornoj skupštini u mladenovačkom Centru za kulturu i turizam prisustvovalo je 156 delegata sa pravom glasa od ukupno 170. Skupština je izabrala opštinski odbor, predsednika i potpredsednike.

Za predsednika je izabran Dragoslav Stojković, istaknuti sportski radnik, a novi potpredsednici su Nemanja Glišić, Mirjana Milošević i Mirjana Glavaš, dok su članovi stalnog sastava Marko Antić, Dragan Ivanović, Branislav Ikić, Ljubiša Ilić, Bojan Matvijenko, Branislav Marjanović i Jelena Simić.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.