AAA

DRUšTVO | 04.02.2022 11:10 > 04.02 11:13

Produžen raspust za Sretenje, djaci slobodni od 14. do 21. februara

Februarski raspust za djake u Srbiji, povodom Dana državnosti Sretenja, produžen je zbog loše epidemiološke situacije za još dva dana i trajaće od 14. do 21. februara, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Odluku o izmeni Kalendara obrazovno-vaspitnog rada za osnovne i srednje škole doneo je resorni ministar Branko Ružić koji je kazao da će produženjem raspusta na 17. i 18. februar, djaci imati devet slobodnih dana, uključujući i vikende.
"Nakon brojnih konsultacija i nakon sagledavanja celokupne situacije i predvidjanja da se pik ovog talasa virusa očekuje sredinom meseca doneo sam odluku o produžetku raspusta. Prvi radni dan biće ponedeljak, 21. februar", naveo je ministar a preneo njegov kabinet.

Ocenio je da su škole "kao i ranije, bezbedne zbog primene i poštovanja epidemioloških mera".

"Prema pokazateljima, rast broja zaraženih učenika i nastavnika ne prati rast broja zaraženih u opštoj populaciji", naveo je Ružić.

Apelovao je na učenike i zaposlene u sistemu obrazovanja da tokom predstojećeg raspusta poštuju propisane epidemiološke mere "kako ne bi došlo do novih zaražavanja".

Škole su zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, kao i zbog produženja februarskog raspusta, u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, dok će školska godina biti produžena za tri dana i umesto do 21. juna trajaće do petka, 24. juna.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.