AAA

DRUšTVO | 03.05.2022 09:45 > 03.05 10:12

Marinović: Slobodni mediji su preduslov slobodnog društva

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović istakao je da su slobodni mediji preduslov slobodnog društva i da su slobodni novinari, koji bezbedno i dostojanstveno obavljaju svoju profesiju, uslov za informisanje gradjana o svim dogadjajima i pojavama od javnog značaja.

"U vremenima kao što je današnje, koja su protkana raznim sukobljenim interesima, istinita, tačna i blagovremena informacija jedna je od najvećih vrednosti. Upravo stoga uloga novinara i medija je svakim danom sve značajnija", rekao je Marinović u pisanoj izjavi povodom Svetskog dana slobode medija.

On je upozorio da je "nažalost, prisutna pojava da se sloboda medija ne poštuje u neophodnoj meri, što se negativno odražava na pravilno informisanje gradjana" i da je zato "potrebno svakodnevno raditi na jačanju slobode medija kako bi novinari mogli svoju tako značajnu dužnost da obavljaju u skladu sa visokim standardima svoje profesije".

"S druge strane, mora se naglasiti da se, nažalost, ni mediji ne ponašaju u svim situacijama dovoljno profesionalno i sasvim nepristrasno, što negativno utiče kako na objektivno informisanje javnosti tako i na percepciju gradjana o kvalitetnom ostvarivanju uloge medija u društvu", ukazao je Marinović, koji je podsetio i na neophodnost zaštite privatnosti i podataka o ličnosti prilikom informisanja javnosti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.