AAA

DRUšTVO | 20.05.2022 08:05 > 20.05 08:09

Naslovne strane za petak, 20. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 20. maj 2022. godine najviše pišu o zajedničkoj liturgiji Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Makedonske pravoslavne crkve (MPC) i sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, ali pišu i o drugim aktuelnim političkim i društvenim temama.

ALO "Ulazak Srbije u EU ključan za zajedničku budućnost" o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

BLIC O sve većem broju dojava o bombama u Srbiji pod naslovom "Pojavili se sada čak i 'bombaši' imitatori". Pod naslovom "Liturgija pomirenja, pa izbor episkopa", o uspostavljenom jedinstvu SPC i MPC.
VEČERNJE NOVOSTI O zahtevu Brisela "Osudjenike iz Haga izbacite s ekrana". O zajedničkoj liturgiji SPC i MPC "Isceljena rana koja boli već pola veka".

DANAS "Dačić nije ispao iz trke za premijera", piše list. O pokušaju države da privuče kompanije iz Moskve, pod naslovom "Srpske firme u Rusiji nude rad iz Beograda".

INFORMER Pod naslovom "Dobro došli, braćo", list piše o liturgiji "pomirenja" Srpske pravoslavne crkve i Makedonske pravoslavne crkve posle 55 godina. O ratu u Ukrajini "Na stotine 'azovaca' još se kriju pod zemljom".

KURIR Nakon sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, list prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Evropski savet očekuje da se Srbija pridruži sankcijama Rusiji".

NOVA O izjavi predsednika Srbije da od septembra globalno sledi možda najteže vreme od 1944. godine, list piše u tekstu pod naslovom "Pominjanje 1944. je pretnja nestašicama, švercom i inflacijom". O donaciji košarkaša Nikole Mirotića za lečenje dečaka "Mirotić, drugo ime za ljudskost".

POLITIKA O razgovoru Vučića i Mišela o formiranju evropske geopolitičke zajednice "Važan korak napred, a ne zamena za EU". List donosi tekst "Nastavlja se bezakonje sa imovinom Visokih Dečana".

SRPSKI TELEGRAF "Putinov laser skida dron za pet sekundi" o novom naoružanju Rusije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.