AAA

DRUšTVO | 25.05.2022 13:10 > 25.05 13:26

Leskovačka mućkalica prvi put u prodaji na japanskom univerzitetu

Predstavnik Akiko Koga iz Japana "My Serbia" obavestio je danas o početku prodaje leskovačke mućkalice u ograničenom vremenskom periodu na tokijskom Aojama Gakuin univerzitetu, što je prvi pokušaj ponude srpske hrane na nekom japanskom Univerzitetu.

Ovo je zajednički projekat ambasade Srbije u Japanu i SBSL grupe studenata (School of Business Student Leaders, Aoyama Gakuin University) iz Tokija.

Kako su saopštili predstavnici te kompanije, u poslednje vreme svetska kuhinja stiče sve više popularnost u Japanu a srpska hrana nailazi na pažnju.

"U decembru 2021. počela je prodaja gotovog proizvoda mućkalice od strane kompanije Macubara Fuds (grad Fukuoka), čiji je ukus odobren od Ambasade. Nadamo se da će u jubilarnoj godini kada se slavi 140 godina prijateljskih odnosa izmedju naše dve zemlje, u Japanu preko gastronomije povećati interesovanje za Srbiju", navode iz te kompanije.

Podsećaju da su prijateljski odnosi između dve zemlje započeli 1882. godine prvom razmenom pisama između srpskog kralja Milana Obrenovića i japanskog cara Meiđi.

Na sajtu Univerziteta Aojama Gakunin objavljen je i recept za spremanje ovog jela.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.