AAA

DRUšTVO | 25.05.2022 14:45 > 25.05 16:12

Policija pronašla laboratoriju za proizvodnju marihuane, uhapšeno pet osoba

  • BETAPHOTO/MUP SRBIJE
  • BETAPHOTO/MUP SRBIJE
  • BETAPHOTO/MUP SRBIJE

Policija je u Jagodini pronašla laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, zaplenila oko 500 biljaka kanabisa i uhapsila pet osoba, osumnjičenih za uzgajanje i prodaju te droge, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju, policija je u kući koju koriste osumnjičeni G.M. (49), K.M. (47), D.S. (35), J.S. (38) i N.Ž. (38) koji je zatečen u kući, pronašla na spratu, u potpuno opremljenoj laboratoriji saksije sa stabljikama, kao i suvu materiju za koju se sumnja da je marihuana.

U stanu G.M. pronadjeno je gotovo 2,2 kilograma zelene materije nalik na marihuanu, a u stanu D.S. manja količina te materije i amfetamina, kao i digitalna vagica za precizno merenje sa tragovima narkotika, dok je u stanu osumnjičene J.S. pronadjeno oko 67,7 grama materije za koju se sumnja da je marihuana.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu.

Ministar policije Aleksandar Vulin čestitao je pripadnicima policije na uspešnoj akciji otkrivanja ilegalne laboratorije za proizvodnju marihuane i hapšenju članova grupe koji su se bavili proizvodnjom i prodajom narkotika.

"Svaka zaplena droge je velika pobeda za nas, ali pobeda je i kada i jednog kriminalca sklonimo sa ulice. Zato tražim od Ministarstva pravde da strožije kažnjavaju višestruke povratnike u vršenju krivičnih dela i time učine našu zemlju bezbednijom i sugurnijom", izjavio je Vulin.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.