AAA

DRUšTVO | 26.05.2022 16:20 > 26.05 21:11

NUNS: Nadležni hitno da reaguju povodom skandiranja navijača Partizana protiv Brankice Stanković

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenilo je danas da nadležni treba hitno da reaguju u vezi sa skandiranjem navijača Partizana protiv novinarke Brankice Stanković.

NUNS je pozvao nadležne da reaguju povodom zastrašivanja i vredjanja novinarke, jer nereagovanje ohrabruje aktere tog incidenta da nastave sa zastrašivanjem, što, kako je NUNS ocenio može ozbiljno da ugrozi bezbednost novinarke.

U saopštenju je takodje navedeno da čelnici ABA lige i Košarkaškog kluba Partizan treba da snose odgovornost, da osude skandiranje, kako se na narednim sportskim dogadjajima ono ne bi ponavljalo.
Na košarkaškoj utakmici Partizan-Budućnost, koja je odigrana 22. maja, navijači su skandirali protiv novinarke Brankice Stanković, kao što je to bio slučaj na utakmici 2009. godine.UNS: Policija i tužilaštvo su dužni da se bave slučajem Brankice Stanković

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas da su policija i tužilaštvo dužni da se bave slučajem skandiranja navijača Partizana novinarki Brankici Stanković, na utakmici koja je održana pre nekoliko dana.
Kako je navedeno, ponavljaju se uvrede i zastrašivanja, jer je Stanković zbog uvreda i pretnji, koji su joj upućivane na fudbalskoj utakmici 2009. godinama, imala policijsku pratnju.

UNS samtra da treba da se oglasi i Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara, a da rukovodstvo sportskog društva Partizan treba da se ogradi od takvog ponašanja navijača.


SĆF zahteva hitnu reakciju tužilaštva i policije zbog pretnji navijača Brankici Stanković

Slavko Ćuruvija fondacija saopštila je danas da zahteva hitnu reakciju tužilaštva i policije zbog ponovnog ugrožavanja bezbednosti novinarke Brankice Stanković na košarkaškoj utakmici Partizan Budućnost 22. maja.
"Zaprepašćeni smo činjenicom da, ni četiri dana nakon incidenta na utakmici, nema reakcija nadležnih institucija, kao ni jasne osude navijačkog zastrašivanja novinarke od strane predstavnika vlasti", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su takva osuda i brza reakcija nadležnih posebno značajne kada se ima u vidu da je zbog sličnog incidenta 2009. godine, Brankica Stanković sedam godina živela uz policijsku zaštitu.

"Zbog toga pozivamo institucije da najnovije pretnje sa navijačkih tribina shvate krajnje ozbiljno, i da što pre pronadju i sankcionišu odgovorne. U suprotnom, izostanak reakcije može da se tumači jedino kao nedvosmislena poruka Brankici Stanković i svim ostalim nezavisnim novinarima u Srbiji da država nije u stanju, ili ne želi, da ih zaštiti", navodi se u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.