AAA

DRUšTVO | 26.06.2022 12:35 > 26.06 12:36

Meštani Pakovraća najavili novi protest zbog eksproprijacije imanja za izgradnju auto-puta

Meštani sela Pakovraće kod Čačka, čije se kuće i zemlja nalaze na trasi auto-puta Preljina-Požega, najavili su protest ispred zgrade čačanske Gradske uprave u ponedeljak, jer su dobili rešenja da se sa svojih imanja isele za sedam dana, a ukazuju da još uvek nije isplaćena imovina koja im se oduzima zbog izgradnje tog puta.

Oni su rekli agenciji Beta da su u poslednje dve godine više puta protestovali protiv države zbog oduzimanja imovine za izgradnju auto-puta i da za to vreme žive na gradilištu, u prašini, bez mogućnosti da obradjuju imanja.
Spor sa državom je nastao zbog cene koja im je ponudjena za zemlju i kuće koja je prema njihovoj oceni "nerealno niska", zbog čega su tužili državu, ali sudski procesi se prema oceni meštana Pakovraća odugovlače i još uvek nisu završeni.

Meštanima Pakovraća je ponudjeno 120 evra po aru za oduzetu zemlju koja se nalazi na trasi auto-puta, dok su, prema tvrdnjama meštana, gradjani kojima je zbog izgradnje auto-puta oduzeta zemlja na drugim lokacijama dobijali i po 1.500 evra po aru.

Meštani Pakovraće kazali su da su početkom aprila ove godine imali nekoliko sastanaka sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, nadležnim ministrima i predstavnicima Gradske uprave Čačka na kojima im je obećano rešavanje njihovih problema, ali da ta obećanja nisu ispunjena.

Protestu meštana Pakovraća, zakazanom za ponedeljak u 12 sati, pridružiće se i meštani Baluge, Preljine i okolnih sela okupljeni u Udruženju "Ne damo đedovinu", koji se bune zbog trajnog oduzimanja zemlje za pozajmišta i deponije za potrebe izgradnje auto-puta, rečeno je agenciji Beta u tom udruženju.

Protestu će se pridružiti i meštani više sela kod Lučana koji su takodje nezadovoljni eksproprijacijom zemlje zbog izgradnje auto-puta.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.