AAA

DRUšTVO | 29.06.2022 08:15 > 29.06 08:15

Naslovne strane za sredu, 29. jun 2022. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede pišu o obeležavanju Vidovdana u Srbiji, pripremi Temeljnog ugovora izmedju Vlade Crne Gore i SPC u toj zemlji kao i o pregovorima o statusu zaposlenih u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu.

BLIC "Idemo u Evropu ali čuvamo našu samostalnost", rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom dodele Vidovdanskih odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. U tekstu "Dokle će tinejdžeri da stradaju za volanom" list piše da su u prethodnih pet godina u udesima u Srbiji stradale 442 mladje osobe.
VEČERNJE NOVOSTI O obeležavanju 633. godišnjice Kosovskog boja u tekstu "Svoje ime dobili smo na Kosovu". Pod naslovom "Crna Gora jemči prava SPC nad hramovima", o radnoj verziji Temeljnog ugovora.

DANAS U tekstu "Najveći broj radnika Fijata dobiće otkaz", list piše o dogovoru predstavnika zaposlenih u fabrici u Kragujevcu i stručnjaka Vlade Srbije.

INFORMER O vidovdanskom odlikovanju zaslužnim pojedincima i institucijama "Predsednik odlikovao Bočelija i Rejfa Fajnsa".

KURIR O vidovdanskom odlikovanju i izjavi predsednika države: "Biraću put mudrosti, a ne put velike kuraži".

NOVA O medjusobnim optužbama bivših čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova u tekstu "Dijana i Nebojša pakuju jedno drugom deceniju robije". U tekstu "EPS se zadužuje za još milijardu evra ili slede restrikcije struje" list piše o stanju u tom javnom preduzeću.

POLITIKA "Podgorica okreće novi list u odnosima sa Beogradom", kaže za ove dnevne novine potpredsednik Vlade Crne Gore Vladimir Joković uoči posete premijera Dritana Abazovića Beogradu. O obeležavanju Vidovdana na Kosovu i Metohiji, pod naslovom "KPS zbog Njegoša hapsio na Gazimestanu".

SRPSKI TELEGRAF List piše o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Danas nam trebaju i hrabrost i mudrost".

ALO List piše: "Šefovi škaljaraca pali u Španiji, razbijen jedan od najvećih narko-kartela".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.