AAA

DRUšTVO | 05.07.2022 11:20 > 05.07 11:30

UNDP raspisao program za volontiranje mladih u lokalnim zajednicama u Srbiji

  • (BETAPHOTO/UNDP)
  • (BETAPHOTO/UNDP)

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Evropske unije, pozvao je danas mlade iz Srbije da se do 1. avgusta za pohađanje programa obuke i angažovanja na volonterskim ugovorima Ujedinjenih nacija (UNV), u lokalnim institucijama u Srbiji.

Kako je navedeno, javni poziv se raspisuje u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) i namenjen je mladima od 18 do 30 godina, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Babušnice, Vladičinog Hana, Vrnjačke Banje, Кruševca, Novog Sada, Subotice ili Topole.

Cilj programa obuka i volonterskog angažmana u lokalnim samoupravama je da omogući mladima da razviju znanja i veštine kako bi uticali na društvene i političke procese u lokalnim samoupravama u kojima žive, kako bi sarađivali sa lokalnim vlastima radi većeg uključivanja mladih u osmišljavanje i usvajanje politika i praksi, kroz volontiranje u okviru lokalnih institucija i kako bi mogli efikasnije da se zalažu za interese mladih na lokalnom nivou u saradnji sa različitim zainteresovanim stranama.
Programi obuke, iz oblasti održivog razvoja, ljudskih prava i "mekih" veština potrebnih za zapošljavanje, za 25 odabranih kandidata će se održavati u periodu od 20. avgusta do 30. septembra ove godine.

Obuke će trajati dva dana, a učesnicima će biti obezbeđen smeštaj i nadoknađeni troškovi prevoza u visini povratne autobuske karte.

Takođe, svi kandidati koji budu učestvovali, dobiće sertifikat o uspešnom završetku obuke.

To će im omogućiti da kroz UNV budu angažovani u lokalnim institucijama na bazi šestomesečne radne prakse, uz odgovarajući iznos nadoknade za životne troškove.

Angažovani mladi volonteri će imati zadatak i priliku da institucijama u kojima volontiraju, kao i korisnicima usluga tih institucija, prenesu znanja i veštine stečene na obukama, kao i da unaprede svoja znanja i veštine tokom radne prakse.

Svi volonteri će po završetku prakse dobiti sertifikat o završenom volontiranju, kako bi imali bolje šanse za zaposlenje.

Više informacija o propozicijama i načinu prijave može se pronaći na linku: https://www.undp.org/sr/serbia/news/postani-volonter-un-u-lokalnoj-zajednici.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.