AAA

DRUšTVO | 15.07.2022 14:55 > 15.07 15:10

Meštani Pakovraća četvrti dan blokiraju radove na izgradnji autoputa

Meštani Pakovraća nastavili su i danas, četvrti dan za redom, blokadu firme za proizvodnju betona "Cemprom" u tom mestu i ne dozvoljavaju da se nastave radovi na izgradnji deonice autoputa Preljina-Požega.

Blokada je počela zbog toga što je, po njihovim rečima, 28. marta istekao zakup parcele na kojoj se nalazi ta firma i vlasnik parcele Radosav Ćosić tvrdi da zakup nije produžen i da je parcela od tada "bespravno zauzeta".

Čosić je rekao da je pozvan na sastanak u Gradsku upravu Čačka i sastanak je u toku.

Pored toga, meštani se bune i zato što im prete prinudnim iseljenjem iz kuća i sa imanja koji se nalaze na trasi deonice autoputa Preljina-Požega, a još uvek im nisu isplaćeni.

Sudski procesi, koje su meštani koji nisu bili zadovoljni ponudjenom cenom za kuće i zemlju koji im se oduzimaju za izgradnju autoputa, pokrenuti su pre više od dve godine i još uvek nisu završeni.

Jedan od meštana koji učestvuje u blokadi Miloš Nikolić rekao je agenicji Beta da su vlasnici tri kuće dobili rešenja da će u utorak, 19. jula, biti izvršeno njihovo prinudno iseljavanje iz kuća uz asistenicju policije.

"Mi se ne iseljavamo dok nam ne budu isplaćene kuće i zemlja koji su nam oduzeti. Sudimo se već dve godine, do sada smo imali po 20 ročišta, a sudjenje još nije završeno. Nekome je cilj da se ovo odugovlači", rekao je Nikolić.

Oni ističu i da su za dve godine, koliko traju sudski procesi, promenjene cene kuća i zemlje, da su one uvećane po nekoliko puta i da teško mogu za novac koji im se nudi da kupe kuće i zemlju iste površine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.