AAA

DRUšTVO | 29.07.2022 13:15 > 29.07 18:42

Zekić (REM): Konkurs za petu frekvenciju za nekoliko dana, odluka do kraja jeseni

  • BETAPHOTO/MILOS MISKOV
  • BETAPHOTO/MILOS MISKOV
  • BETAPHOTO/MILOS MISKOV
  • BETAPHOTO/Uros Matovic

 Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je danas da bi odluka o petoj nacionalnoj frekvenciji za televizije mogla da bude doneta do kraja jeseni, nakon što su danas televizije Prva, Pink, Hepi i B92 ponovo dobile te dozvole.

Zekićeva je novinarima u prostorijama REM-a rekla da bi konkurs za petu frekvenciju trebalo da bude raspisan "za nekoliko dana", ali da zaposlenima u REM-u sledi godišnji odmor.

Ona je objasnila da će konkurs biti raspisan zbog velikog interesovanja i naglasila da je to potpuno novi konkurs i da na njega mogu da se prijave i televizije koje nisu učestvovale na prvom konkursu.

Komentarišući odluku da televizije Prva, Pink, Hepi i B92 ponovo dobiju frekvencije, Zekić je naglasila da je odluka doneta profesionalno i da su u razmatranje uzeti stavovi struke, javnosti i svih drugih.

"Obrazloženje je vrlo ozbiljno, ubrzaćemo se koliko god možemo (da ga objavimo)", rekla je Zekićeva i objasnila da su obrazloženja za dodelu nacionalnih frekvencija na "više od 100 strana".

Odgovarajući na pitanje da li su moguće žalbe na odluku REM-a o dodeli frekvencija, ona je naglasila da jesu, ali da sud ne može da je poništi, već samo da je vrati na ponovno odlučivanje.

Olivera Zekić je objasnila i da će evaluacija elaborata koje su predale televizije koje su dobile frekvenciju biti vršena za godinu dana i istakla da je na televizijama da poštuju te elaborate.

Na pitanje šta će biti ukoliko ih ne budu poštovale, Zekić je kazala "otom-potom".

Zekićeva je kazala i da je atmosfera na sednici bila "fenomenalna" i dodala da "nije bilo neslaganja, jer su stvarno postali tim".

Savet REM-a je danas ponovo dodelio nacionalne frekvencije televizijama Prva, Pink, Hepi i B92, koje su ih imale i ranije i najavio konkurs za dodelu nove frekvencije.

Na konkursu je učestvovalo 14 televizija, a pored Pinka, Hepija, Prve i B92 prijave su podnele i televizije N1, Nova S, Vesti, BK, Una, Kopernikus, TV2, TV K1, TV Tanjug i Kurir TV.

Olivera Zekić je pre početka sednice rekla novinarima da će odbiti zahtev Televizije Kurir za izuzeće članice Saveta REM-a Judite Popović sa te sednice i donošenja odluke.Popović: Upravni sud može da poništi odluku REM-a

 Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judit Popović izjavila je danas da televizije koje nisu dobile nacionalnu frekvenciju imaju parvo žalbe Upravnom sudu. 

Popović je agenciji Beta kazala da je današnja odluka REM-a o dodeli nacionalnih frekvencija televizijama Pink, Hepi, Prva i B92 konačna, ali da televizije koje nisu dobile frekvenciju: Vesti, BK, Una, Nova S, N1, Kopernikus, TV2, TV K1, TV Tanjug i Kurir mogu da se žale sudu u roku od 30 dana nakon dobijene obrazložene odluke REM-a. 

"Upravni sud ne može da odlučuje o dodeli frekvencija, ali može da poništi odluku REM-a i ceo postupak vrati na početak", objasnila je Popović.
Ostale fotografije uz tekst
 


Beta: Nacionalne frekvencije ostaju televizijama Pink, B92, Hepi i Prva

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) odlučio je na današnjoj sednici da nacionalne frekvencije i ubuduće koriste televizije Pink, Hepi, Prva i B92, nezvanično saznaje agencija Beta.

Sednica je još u toku a očekuje se da se po njenom završetku novinarima obrati predsednica Saveta REM Olivera Zekić.
Po nezvaničnim informacijama, REM će raspisati konkurs za petu nacionalnu frekvenciju.

Na konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija prijavilo se 14 televizija a pored Pinka, Hepija, Prve i B92 prijave su podnele i televizije N1, Nova S, Vesti, BK, Una, Kopernikus, TV2, TV K1, TV Tanjug i Kurir TV.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.