AAA

DRUšTVO | 03.08.2022 14:40 > 03.08 15:00

Nove aktivnosti za zdrav stil života dostupne na trasi Gold gondole (VIDEO)

  • (BETAPHOTO/OMS/OPSTINA CAJETINA/Marko Cusin)
  • (BETAPHOTO/OMS/OPSTINA CAJETINA/Marko Cusin)
  • (BETAPHOTO/OMS/OPSTINA CAJETINA/Marko Cusin)
  • (BETAPHOTO/OMS/OPSTINA CAJETINA/Marko Cusin)

Javno preduzeće "Gold gondola Zlatibor" organizovalo je dane velnesa i zdravlja za sve posetioce u cilju podizanja svesti kod ljudi o značaju zdravog i aktivnog načina života, objavila je danas Opština Čajetina.

Kako je navedeno, pored vožnje duge devet kilometara u jednom pravcu sa pogledom na pejzaže Zlatibora, "Gold gondola Zlatibor" od sada pruža i seriju novih interaktivnih sadržaja na međustanici kod Ribničkog jezera i na vrhu Tornik.

Sve aktivnosti će biti besplatne i pogodne za decu i odrasle, a odvijaće se svakog radnog dana od 11 časova.

"Zdravstveni i velnes turizam su sada u ekspanziji. Iz tog razloga mi smo pokrenuli svakodnevne aktivnosti na trasi gondole koje podrazumevaju promovisanje zdravih stilova života, između ostalog zdravi dan ili dan velnesa i zdravlja sa Specijalnom bolnicom Čigota, razgovor sa njihovim nutricionistima i lekarima, degustacija zdravih zlatiborskih zalogaja", izjavila je direktorka preduzeća "Gold gondola Zlatibor" Bojana Božanić.

Takođe, kako je dodala, promovišu se i sportovi, pa se pruža mogućnost da se o njima nešto nauči, poput streličarstva i paraglajdinga, a dostupne su i radionice starih zanata.

"Кroz par nedelja na međustanici kod Ribničkog jezera biće završena i staza za tjubing", izjavila je Božanić.

Pred letnju sezonu broj kabina je povećan, a gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta i važi za najdužu jednosegmentnu panoramsku gondolu na svetu sa najdužom vazdušnom trasom u Evropi.

"Da bi se smanjio red čekanja za vožnju, nabavili smo još 18 kabina. U prethodnom periodu završeni su svi neophodni pregledi i servisi gondole kako bi bezbednost i zadovoljstvo prilikom vožnje bili na najvišem nivou", rekao je tehnički direktor "Gold gondole Zlatibor" Aleksandar Milosavljević.

Dodao je da ograničenja za vožnju gondolom ne postoje, te da je vožnja prilagođena i osobama sa posebnim potrebama.

"Ono što je novina, za sve naše posetioce obezbedili smo i mogućnost vožnje sa kućnim ljubimcima", kazao je Milosavljević.

Cilj ovih aktivnosti je da se svim turistima i posetiocima gondole omogući raznolika ponudu sadržaja i aktivnosti i u zimskom i u letnjem periodu, saopštila je Opština Čajetina.
   BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.