AAA

DRUšTVO | 08.08.2022 08:10 > 08.08 08:10

Naslovne strane za ponedeljak, 8. avgust 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 8. avgust najviše pišu o očekivanjima povodom formiranja nove Vlade Srbije i rada republičkog parlamenta, o situaciji sa epidemijom korona virusa i o drugim temama.

ALO List piše "Kurti uhapsio rusku novinarku", o hapšenju i proterivanju sa Kosova novinarke Darije Aslamove.
BLIC "Dunav važna ruta za šverc kokaina kroz Srbiju", list prenosi rezultate istraživanja Globalne inicijative protiv organizovanog kriminala. O radu prvog čoveka Srpske pravoslavne crkve Porfirija "Patrijarh koji rešava sporove".

VEČERNJE NOVOSTI List piše o političkim dogovorima "Danas počinju pregovori o novoj vladi". "Korona kosi starije od 80 godina" o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

DANAS Autorski tekst predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića "Naša vlast 2013. nije htela da inicira proces zatvaranja tribunala". Aktivistkinja Aida Ćorović o govoru mržnje "Vojislav Šešelj i Aleksandar Vučić su vlasnici naših života".

INFORMER O najavi meteorologa da veće kiše neće biti pre jeseni "Presušio i Dunav".

KURIR List donosi analizu pod naslovom "Šta čeka novu vladu".

NOVA Povodom izjave predsednika Narodne skupštine Vladimira Orlića da će se u parlamentu sprovoditi politika predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića "Orlić Skupštinu vidi kao izvršni organ stranke i Vučića". Ocena predsednika Dveri Boška Obradovića o vodjenju konstitutivne sednice parlamenta "Janković je vlastima održao lekciju iz parlamentarizma".

POLITIKA "Privedena pa oslobodjena ruska novinarka na Kosovu i Metohiji", list piše o hapšenju i proterivanju sa Kosova novinarke Darije Aslamove. O posledicama suše u svetu "Zbog suše smanjena proizvodnja maslinovog ulja".

SRPSKI TELEGRAF List na naslovnoj strani piše o tenzijama izmedju Kine i Tajvana i o situaciji u Ukrajini.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.