AAA

DRUšTVO | 09.08.2022 08:00 > 09.08 08:00

Naslovne strane za utorak, 9. avgust 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 9. avgust pišu o sudskoj rehabilitaciji četničkog vojvode Nikole Kalabića, o nestabilnoj situaciji u regionu i svetu, ali i o domaćim političkim temama.

ALO List piše o zaključcima američke vojne analize "Srbija najjača sila u regionu".
BLIC Pod naslovom "Svet na buretu baruta" piše da se u više od 20 država vode ratovi. O sudskoj rehabilitaciji četničkog vojvode "Kalabić možda nije imao fer sudjenje, ali je bio zločinac".

VEČERNJE NOVOSTI "Kurti najavio rat sa Srbijom", list tumači izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

DANAS "Rehabilitacija Kalabića opasna revizija istorije", o poslednjoj od više hiljada sudskih rehabilitacija za 16 godina. List piše da je omiljena gradjevinska kompanija režima kupila imovinu Navipa na području Novog Sada "Milenijum tim firma za sve poslove vlasti". O konsultacijama za sastav nove vlade "Ivici Dačiću najsigurnija fotelja".

INFORMER Piše o posledicama rata u Ukrajini i borbama koje dve strane vode oko nuklearke u Zaporožju "Evropi preti nuklearna katastrofa". "Kurti: Biće rata", o izjavi kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je moguć sukob na Kosovu.

KURIR "Rehabilitacija zločinaca je sramota! Hvalio se i samo koliko ih je poklao", najnoviju sudsku odluku za list komentariše istoričar Predrag Marković.

NOVA "Odluku o sankcijama Rusiji doneće Skupština", list prenosi stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji Duško Lopandić ocenio "Srbija samu sebe svrstala medju 'crne ovce' u Evropi".

POLTIKA Centralna tema "Gde nestaje naoružanje sa zapada za Ukrajinu". "Reke presušuju ali plovidba kroz Srbiju nije obustavljena", o hidrološkoj situaciji.

SRPSKI TELEGRAF "Vučić u Hrvatskoj nema ni peškir, a kamoli jahtu", list piše o navodima medija da na hrvatskom primorju borave brojni bliski saradnici predsednika Srbije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.