AAA

DRUšTVO | 29.09.2022 08:40 > 29.09 21:57

Dodeljene nagrade za Betinu fotografiju godine (FOTO/VIDEO)

 • Prvu nagradu na 19. konkursu Betina fotografija godine dobio je fotoreporter Blica Mitar Mitrovic za fotografiju 'Sudar'. (BETAPHOTO/Mitar Mitrovic)
 • Drugu nagradu na 19. konkursu Betina fotografija godine dobio je fotoreporter Mladine Luka Dakskobler za fotografiju 'Prkos'. (BETAPHOTO/Luka Dakskobler)
 • Trecu nagradu na 19. konkursu Betina fotografija godine dobio je freelance fotoreporter Vladimir Zivojinovic za fotografiju 'Zene posle zavrsenog posla u polju'. (BETAPHOTO/Vladimir Zivojinovic)
 • Nagradu Damjan Diklic na 19. konkursu Betina fotografija godine dobio je fotoreporter Radio Televizije Crne Gore Goran Boricic za fotografiju 'Ipak se okrece'. (BETAPHOTO/Goran Boricic)
 • Nagradu publike na 19. konkursu Betina fotografija godine dobio je freelance fotoreporter Andrej Nihil za fotografiju 'Bivoli iz Perleza'. (BETAPHOTO/Andrej Nihil)
 • Nagrade 19. Regionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju koji organizuje Novinska agencija Beta urucene su veceras u 'Dorcol Platzu' u Beogradu, gde je otvorena izlozba odabranih radova pristiglih na konkurs.(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
 • Nagrade 19. Regionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju koji organizuje Novinska agencija Beta urucene su veceras u 'Dorcol Platzu' u Beogradu, gde je otvorena izlozba odabranih radova pristiglih na konkurs. Nagradu publike na 19. konkursu Betina fotografija godine dobio je freelance fotoreporter Andrej Nihil za fotografiju 'Bivoli iz Perleza'. Nagradu je urucila ambasadorka Nemacke u Srbiji Anke Konrad. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
 • Nagrade 19. Regionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju koji organizuje Novinska agencija Beta urucene su veceras u 'Dorcol Platzu' u Beogradu, gde je otvorena izlozba odabranih radova pristiglih na konkurs. Prvu nagradu na 19. konkursu Betina fotografija godine dobio je fotoreporter Blica Mitar Mitrovic za fotografiju 'Sudar'. Nagradu je urucila ambasadorka Nemacke u Srbiji Anke Konrad. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
 • Nagrade 19. Regionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju koji organizuje Novinska agencija Beta urucene su veceras u 'Dorcol Platzu' u Beogradu, gde je otvorena izlozba odabranih radova pristiglih na konkurs. Trecu nagradu na 19. konkursu Betina fotografija godine dobio je freelance fotoreporter Vladimir Zivojinovic za fotografiju 'Zene posle zavrsenog posla u polju'. Nagradu je urucila ambasadorka Nemacke u Srbiji Anke Konrad. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
 • Nagrade 19. Regionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju koji organizuje Novinska agencija Beta urucene su veceras u 'Dorcol Platzu' u Beogradu, gde je otvorena izlozba odabranih radova pristiglih na konkurs. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
 • Nagrade 19. Regionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju koji organizuje Novinska agencija Beta urucene su veceras u 'Dorcol Platzu' u Beogradu, gde je otvorena izlozba odabranih radova pristiglih na konkurs. Na fotografiji govori Nagradu je urucila ambasadorka Nemacke u Srbiji Anke Konrad. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
 • Nagrade 19. Regionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju koji organizuje Novinska agencija Beta urucene su veceras u 'Dorcol Platzu' u Beogradu, gde je otvorena izlozba odabranih radova pristiglih na konkurs. Na fotografiji glavni i odgovorni urednik Novinske agencije Beta Vojkan Kostic. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
 • Nagrade 19. Regionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju koji organizuje Novinska agencija Beta urucene su veceras u 'Dorcol Platzu' u Beogradu, gde je otvorena izlozba odabranih radova pristiglih na konkurs. Nagradu Damjan Diklic na 19. konkursu Betina fotografija godine dobio je fotoreporter Radio Televizije Crne Gore Goran Boricic za fotografiju 'Ipak se okrece'. Nagradu je urucila Jana Diklic. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)

Nagrade na ovogodišnjem konkursu "Betina fotografija godine" uručene su večeras na svečanosti u Dorćol placu, a izložba 40 najboljih radova otvorena je u tom beogradskom lokalu.

Prema oceni žirija, prva nagrada pripala je fotoreporteru Blica Mitru Mitroviću za fotografiju "Sudar".

Drugu nagradu za fotografiju "Prkos" dobio je slovenački fotoreporter Luka Daksklober iz "Mladine".
Treća nagrada pripala je frilens fotoreporteru Vladimiru Živojinoviću za fotografiju "Žene posle završenog posla u polju".

Nagradu publike dobio je frilens fotoreporter Andrej Nihil za fotografiju "Bivoli iz Perleza", koja je na društvenim mrežama dobila 1.997 glasova.

Od prošle godine, agencija Beta je uvela i tematsku nagradu za najbolju fotografiju na temu inkluzije osetljivih grupa, a nagrada nosi ime nedavno preminulog glumca iz Beograda Damjana Diklića. Nagradu je osvojio crnogorski fotoreporter Goran Boričić iz RTCG, za fotografiju "Ipak se okreće".

Glavni i odgovorni urednik agencije Beta Vojkan Kostić kazao je na svečanosti da 40 fotografija koje je žiri izabrao za uži izbor, pokazuju važne dogadjaje u proteklih 12 meseci, u regionu.

"Ako pogledate ono što je u katalogu i na fotografijama, možete da vidite hronološki složeno, dokumentarno koncipirano sve ono što se dogodilo u prethodnih 12 meseci, ne samo u našem gradu, ne samo u našoj državi, nego u čitavom regionu", rekao je Kostić.

Nemačka ambasadorka Anke Konrad rekla je da je konkurs za Betinu fotografiju godine najlprestižniji fotografski konkurs u regionu.

Ona je dodala da je impresionirana što su na konkursu učestvovali fotoreporteri iz sedam zemalja regiona.

"Nagradjene fotografije su ogledalo našeg svakodnevnog života", rekla je nemačka ambasadorka.

Za 19. po redu konkurs prijavilo se 67 autora iz sedam zemalja, sa ukupno 260 fotografija, a fotografije je do sada na društvenim mrežama videlo oko 400.000 ljudi, a glasalo je oko 20.000.

Stručni žiri koji su činila tri fotografa Emil Vaš, Petar Kujundžić i Marko Risović odabrao je 44 fotografije koje će biti prikazane na tradicionalnoj izložbi i predstavljene u katalogu.

Konkurs za Betinu fotografiju godine realizovan je uz podršku ambasade Nemačke u Beogradu.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.