AAA

DRUšTVO | 29.09.2022 20:00 > 29.09 21:57

Dodeljene novinarske nagrade 'Dragan Janjić' (FOTO/VIDEO)

  • BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC
  • BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC
  • BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC
  • BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

 Nagrade na konkursu za novinarsku nagradu "Dragan Janjić" uručene su večeras u beogradskom Dorćol placu, za radove na temu medijske pismenosti.

Direktor agencije Beta Radomir Diklić rekao je da se dodelom te nagrade odaje počast prerano otišlom kolegi Draganu Janjiću, jednom od osnivača agencije Beta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

On je istakao da se čitav Janjićev profesionalni rad može opisati rečima "borba za jasnu i istinitu informaciju".
Prema njegovim rečima, Janjić se borio za istinu u službi demokratije.

Dobitnica nagrade "Dragan Janjić" je Ana Mirković, za rad "Korelacija izmedju koeficijenta digitalne i medijske pismenosti i veština koje su osnov savremenog gradjanskog društva".

Dobitnice su takodje i studentkinje Dragana Jovanović i Kristina Šustić, za rad "Kako sagovornici i institucije tretiraju studente novinarstva".

Ove dve nagrade dodeljene su u okviru programa Nova pismenost koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion.

Lauerat specijalne nagarde koju dodeljuje agencija Beta jeste nastavnik Vladislav Stojčić za rad "Korak ispred veštačke inteligencije A Step Ahead Of AI".

Nagrade za najbolje akademske i istraživačke radove na temu "Medijska pismenost", dodeljuju se po prvi put, a ustanovili su ih Novinska agencija Beta i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) u znak sećanja na jednog od osnivača Novinske agencije Beta i NUNS-a.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.